אחרי אודישנים קפדניים, אמש (ראשון) הוכרזה נבחרת העונה התשיעית של "מאסטר שף" (ראשון ומוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12). את זה שחברי הנבחרת החדשים מתפקידים טוב תחת לחץ, מתרגשים ממנה טובה ואלופים באלתורים – כבר הספקנו להבין, אבל האם ידעתם שגם לחברי הנבחרת המבריקה יש פדיחות במטבח? החלטנו לבדוק מה הפדיחות הכי גדולות שלהם, כאלו שהם ממש היו מעדיפים לשכוח. ואיזה נשמות טובות אנחנו, כדי להזכיר להם אותן.
עדן גינדי | סמארטפון בטיגון עמוק
״באחד מימי השישי בהם אני מבשלת באופן קבוע, טיגנתי מפרום ורציתי לצלם לסטורי. כרגיל, אני בן אדם מאוד קלמזי, והפלאפון שלי נפל ועבר טיגון בשמן עמוק. אחר כך במשך שבועיים הרמקולים שלי הפיקו קולות חייזריים כשניסיתי לשמוע מוזיקה״.
>> רוצים עוד? הכירו את עדן גינדי מקרוב
מיטל רייכל | פדיחה על סט הצילומים
״אחת הפדיחות הרציניות שקרו לי, הייתה דווקא ביום הראשון של מחנה האימונים של מאסטר שף. הכנתי חזרת והיא הרגישה לי לא חריפה מספיק, ובזמן שטחנתי אותה, פתחתי את המג'ימיקס כדי להריח ולטעום (מסתבר שלא מומלץ לקרב את הפנים לחזרת שרק נטחנה). הריח היה כל כך חריף, שהתחלתי להיחנק ולהשתעל בטירוף. ירדו לי דמעות מהחריפות, וכל זה קרה באמצע סט צילומים, ליד כל המתמודדים והצלמים״.
>> רוצים עוד? הכירו את מיטל רייכל מקרוב
אסף דיי | פדיחה מתועדת היטב
״אירחתי הרבה אנשים לארוחה גדולה והכנתי סיר ממולאים, שתכננתי להפוך באופן מרשים מול כולם. כל האורחים ציפו לזה, וצילמו בסמארטפונים, וברגע האמת הממולאים נדבקו לתחתית ולא התהפכו״.
>> רוצים עוד? הכירו את אסף דיי מקרוב
אתי מורד | ארוחה פיצוץ
״בעברי כילדה, עשיתי ניסיונות בישול ויום אחד ניסיתי לזרז בישול לתפוח אדמה, אז עטפתי אותו בנייר כסף והכנסתי למיקרוגל. תבינו לבד איך זה נגמר״.
>> רוצים עוד? הכירו את אתי מורד מקרוב
בת-שי עוז | חברים סבלניים הם מצרך נדיר
״הכנתי סיר ג'חנון חמאתי במו ידיי, והזמנתי לבראנצ' של שבת כמה חברים. כולם הגיעו בשבת בבוקר ורק חיכו לג'חנון שלי בציפייה גדולה, אחרי שהלהבתי אותם במשך שבוע. בעשר בבוקר גיליתי שהתנור נכבה באמצע הלילה ושהג'חנון לא יהיה מוכן בקרוב. עם המון נחישות של חברים שלי, הסיר נאכל כולו - במוצאי שבת, אחרי שבילה כל השבת בתנור שלהם״.
>> רוצים עוד? הכירו את בת-שי עוז מקרוב
אבנר רוזנטליס | סיפור עם ריח רע
״בארוחת ערב עסקית של שמונה אנשים, צליתי בתנור שוק של טלה למנה העיקרית. כשהוצאתי את שוק הטלה מהתנור, להפתעתי הרבה, היה לו ריח נוראי״.
>> רוצים עוד? הכירו את אבנר רוזנטליס מקרוב
גיא בימקה | נקווה שבחתונה החבר הזמין קייטרינג
״במסיבת רווקים של חבר, אני הייתי אחראי על האוכל. הכנתי מנת עראייס, שהיא אחת ממנות הדגל שלי, ולצערי נשפך לי מלא מלח לתערובת הבשר. המנה יצאה מלוחה בצורה מאוד קיצונית, ופשוט אי אפשר היה לאכול אותה״.
>> רוצים עוד? הכירו את גיא בימקה מקרוב
חיים כהן | המנה שיצאה משליטה
״כילד, ובהמשך לפנקייקים מהספר של רות סירקיס, ואחרי שתרגלתי גם ואת כדורי השוקולד, החלטתי שאני עולה רמה. ניסיתי להכין את המתכון של קרם הקרמל – בהיותי ילד בן שבע. כמובן ששרפתי את הסיר וכמעט גם את כל המטבח, שהיה מלא בקרמל שרוף״.
>> רוצים עוד? הכירו את חיים כהן מקרוב
איתיאלה היאט | לאלתר זה כישרון
״פעם באו אלינו חברים לסופ"ש ותכננתי להכין הרבה אוכל. איך שהם באו קלטתי שנגמר לי הגז. היינו צריכים לאלתר ארוחה שלמה לגמרי. היה מאתגר״.