זה לא סוד שקרמבו הוא נחלתם של רבים בישראל, שרק משתוקקים לבואו של החורף כדי לטעום מהממתק/הקינוח המוכר והאהוב שמלווה אותם במשך שנים. אבל מאז ומתמיד קיים הוויכוח הנצחי של איזה קרמבו יותר טעים – הווניל או המוקה, ואיך נהוג לאכול אותו – מלמעלה או מלמטה. כמובן שיש את האנשים שלא יכולים להתקרב למאכל הזה, וכל אזכור או ריח מעלה בהם תחושות לא נעימות (בלשון המעטה).
גם שופטי מאסטר שף העלו את הוויכוח (ערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12), כשמיכל אנסקי נמצאת בקבוצת ה"אוכלים מהביסקוויט", ואילו שלושת השופטים האחרים הם חלק מקבוצת "נוגסים מלמעלה ומשאירים את הביסקוויט לסוף". אז חוץ מהוויכוחים הנצחיים, שאותם אולי סוף סוף נכריע בסקר שיגיע בהמשך, החלטנו לבדוק – מה הרגלי אכילת הקרמבו שלכם אומרים עליכם?
קרמבו וניל
אתם נצמדים לקלאסיקה, אוהבים את הטעם המוכר והאהוב ולא אוהבים לקחת סיכונים. אתם נוסטלגיים, מתרפקים על העבר ואוהבים להיזכר איך פעם הקרמבו מהמכולת של מכלוף היה הקרמבו הכי טעים בעולם. לא שאתם מתלוננים על הקרמבו הנוכחי, חס וחלילה, כי עבורכם זה מאכל אלוהי ואתם רק מחכים לרגע בו הוא שוב יצוץ בחנויות. אפילו ניסיתם לטעום כמה קרמבואים הום מייד, אבל מיד ברחתם חזרה לתוצרת התעשייתית, כי מה לעשות – טעם לא שוכחים, וכשזה טוב – זה טוב. נכון מדי פעם אתם אוכלים בסתר קרמבו מוקה ולא מגלים?
קרמבו מוקה
אתם פורצי גבולות, מובילי דרך ואוהבים ללכת נגד הזרם. אף אחד לא יגיד לכם שקרמבו וניל הוא הכי טוב בעולם, פשוט מאוד, כי מי שאומר את זה – לא ניסה את המוקה. הגעתם לעולם כדי לחדש, להפיץ, להשתחרר ובעיקר ליהנות. גם אתם, כמו אוהבי קרמבו הווניל, מחכים לרגע בו קרמבו המוקה יגיע לחנויות, על מנת להסתער, אבל מחשש שלכם לא יישאר. אל דאגה, נראה שקרמבו המוקה לא מתכוון ללכת לשום מקום, ואם הוא כן – תמיד תוכלו להיות אלה שיפתחו מחדש את המפעל ויפיצו את הבשורה.
>> עשינו לכם כבר חשק? קבלו את המתכון המלא לקרמבו בוטנים של חיים כהן, תאיר מורדוך ומיטל רייכל
אוכלים מלמעלה
בדומה לאוהבי קרמבו הווניל, גם אתם נצמדים למוכר ולאהוב, ולא אוהבים לשנות הרגלים. אותנו לימדו בצבא – אם זה עובד, לא נוגעים, אז מבחינתכם לאכול את הקרמבו מלמעלה לגמרי עובד וכמו שאמר אייל שני, "מי שאוכל את הקרמבו מלמטה, לא יודע עונג מהו". אז כנראה ניסיתם פעם או פעמיים לאכול את הקרמבו מהביסקוויט, אבל הבנתם שלביס מלמעלה אין תחליף, ולכן חזרתם למוטב. רק שימו לב בכל פעם שלא נדבקה לכם הקצפת לאף, כי אז שאר בני הבית יגלו שהחבאתם קרמבו ויקרנפו לכם את החבילה.
אוכלים מהביסקוויט
מי אתם אנשים? כנראה אם נספור אתכם נגיע לכמה עשרות, אולי מאות אם הגזמנו. מי אוכל את הקרמבו מהביסקוויט? איך זה הגיוני בעולם הזה? זה מנוגד לגמרי לחוקי הטבע, כי מה שעולה למעלה חייב לרדת למטה והעולם הוא עגול וחתול נופל תמיד על הרגליים, ופרוסה תמיד תיפול על הצד המרוח, ומה יקרה אם נשים פרוסה עם שוקולד על גב של חתול? טוב, הבנתם את הקטע. גם אתם אוהבים ללכת נגד הזרם, אף אחד לא יגיד לכם איך לאכול את הקרמבו שלכם, ואם אתם עושים ההפך מכולם – מה טוב. קחו למשל את מיכל אנסקי – היא אוכלת את הקרמבו מהביסקוויט . וזהו, תסיקו מסקנות בעצמכם. אולי זה הסוד להיראות כמו מיכל אנסקי? בבקשה, גלי לנו.
>> לא הספיק לכם? קבלו עוד 7 מתכונים לקרמבו ביתי
לא מתקרבים לקרמבו
תזכרו – אתם אנושיים. למרות שאתם יחסית במיעוט, אתם לא מבינים מה כולם מוצאים במאכל המוזר הזה. כשכולם מחכים לעונת הקרמבו, אתם מתלוננים על החורף ולמה בכלל הוא הגיע, וכל קשר ביניכם לבין העונה הזו שמשלבת בתוכה שני דברים שאתם מתעבים – הוא מקרי בהחלט. כשהודיעו שצפוי מחסור בקרמבו, לא הנדתם עפעף ולא החסרתם פעימה, פשוט מאוד כי זה לא היה משנה לכם כלום בחיים. טוב, אולי הייתם שומעים פחות חפירות על "וואי איזה כיף סוף סוף הגיע קרמבו לחנויות" ו"קניתי שבעה קרטונים. רוצה קרמבו?", ו"יש קרמבו", ו"רוצה קרמבו"? לא, אנחנו לא רוצים קרמבו, לא סובלים קרמבו, אבא אני בת 27 – איך אתה עדיין לא יודע שאני לא אוהבת קרמבו? מבחינתכם, שהמאכל הזה ייכחד – אולי העולם יהפוך לטוב יותר, עם פחות פילוג והבדלים בין בני האדם, שמבוססים על איך הם אוכלים את הקרמבו שלהם ואיזה טעם עדיף – מוקה או וניל. אולי בעצם הכחדת הקרמבו הוא הפתרון להפסקת הפילוג בעם? ימים יגידו.