עצמו את העיניים ודמיינו עולם שכולו טוב, מישהו התיישב לידכם עם שקית תפוצ'יפס ואז מתחילה מוזיקה של קראנצ'יות שמתפוצצת בתוך הפה. זה כמובן בהנחה ואתם מכורים לאוכל שעושה הרבה אבל הרבה רעש, כזה שגורם לתחושה נעימה בגוף. אם אתם שייכים לקבוצה השנייה שחוטפת גירודים מכל ביס רועש או לעיסה נלהבת מדי, כנראה שגם הכתבה הזאת תעשה לכם צמרמורת.
בשבת הקרובה במאסטר שף (אחרי החדשות בקשת 12), חברי הנבחרת ייקחו את המושג קראנצ'י צעד אחד קדימה, והשופטים רק מחכים לביס שיצליח לייצר את הצליל המושלם. כן, אותו צליל שלחלקנו פותח את התאבון ולכל השאר לחפש אטמי אוזניים.
לכבוד המאורע החגיגי אספנו את המאכלים שיתנו לכם בדיוק את הרעש ששופטי מאסטר שף מחפשים. אוכל ומוזיקה במנה אחת? זה מה שנקרא גאונות. וכמובן שאנחנו פה גם כדי לגלות לכם את השיטות הכי טובות להגביר את הווליום ולהפוך את האוכל להרבה יותר קריספי. פתחו את האוזניים, אנחנו מתחילים.
צ'יפס
טוב אנחנו מתחילים עם הדבר הכי טעים בעולם, וזה מוכח, תאמינו לנו – צ'יפס. אין מישהו שלא אוהב לקחת חתיכה מתוך הקערה היפה, הזהובה והנוצצת לטבול אותה באיזה קשטופ (כן, אפשר להוסיף גם מיונז) ובביס הראשון לשמוע אותה מתנפצת לחתיכות. אם יש מישהו כזה, תפנו אותו אלינו בבקשה. בכל מקרה, כדי להגיע לצ'יפס הקריספי והמושלם גילינו שמומלץ לטגן אותו פעמיים. כן, נו אין ברירה, בשביל קריספיות צריך להשקיע חברים, אי אפשר לטגן רק פעם אחת. תשקיעו בצ'יפס שלכם באהבה – זה משתלם.
שניצל
המומחים יסכימו איתנו שמה שהופך לשניצל למוצלח הוא רמת הקראנצ'יות שלו. לא מאמינים? תשאלו את הילד הקרוב אליכם. שניצל, ככל שהוא יותר פריך, כך הוא הרבה יותר טעים. אז בזמן שאמא מטגנת את השניצלים רגע לפני ארוחת השישי, תגלו לה שקודם כל תשמור על הטמפרטורה של השמן גבוהה ושלא תניח את השניצלים המוכנים שיצאו ממש הרגע מהמחבת על הנייר – זה לא טוב. ואם אתם מאלה שמסוגלים לעמוד בפיתוי ולא לנגוס בשניצל שנייה אחרי הטיגון, תניחו אותם יפה יפה על רשת צלייה או על נייר אפייה כדי לשמור על רמת פריכות מקיסמלית. כי אף אחד לא באמת חולם על שניצל סמושי, נכון?
>> עשינו לכם חשק לשניצל? אתם חייבים לנסות את המתכונים האלה
ביסלי
נראה לנו שאנחנו לא צריכים לדבר יותר מדי, אלא פשוט להתחיל לנשנש, ואם תדברו איתנו תוך כדי כנראה שלא נשמע אתכם. כל ביס כאן הוא חגיגה אחת גדולה של רעשים, וזה בדיוק חלק מהקסם הממכר של הביסלי. רק תהיו חברים ותבדקו שמי שלידכם מגיב בטוב לדיציבלים הגבוהים של הלעיסות.
בורקס
גבינה, תפו"א או בכלל פטריות? זה ממש לא משנה כשהבורקס יוצא חם חם מהתנור וכל מה שצריך זה פשוט לנגוס בו ולשמוע איך הוא מתפרק לו בפריכות. לפחות כאן אין צורך בטיגון, משמע פחות קלוריות, אבל לגמרי ניקח עוד בורקס כדי לשמוע את הרעש הזה שוב.
ירקות בתנור
אם אתם צמחוניים או שסתם מתחשק לכם מאכל קצת יותר קליל, אז גם ירקות בתנור אפשר להפוך לקריספיים (אם מכניסים אותם לשמן עמוק). סתם, האמת שאם לא מתחשק לכם לטגן ירקות, תוכלו להפוך אותם לקראנצ'ים גם דרך אפייה בתנור באמצעות קצת קורנפלור. בדרך כלל משתמשים בקורנפלור כדי להסמיך או לעבות נוזלים, אבל הפעם יש לו תפקיד אחר לגמרי. אחרי שתנסו את השיטה הזו פעם אחת, אנחנו די בטוחים שלא תפסיקו להשתמש בה.
קרם שניט
עוגת נפוליאון, מילפיי או קרם שניט, איך שתרצו לקרוא לעוגה הזו – הכל מתקבל. המנומסים שבינינו ישתמשו בכפית או מזלג קטן כדי לחבוט קלות בבצק העלים שעומד על שכבות קרם הפטיסייר, מי שמבין באמת פשוט יתפוס אותה בשתי ידיים, בכל מקרה ברגע הנכון יישמע הצליל האלוהי שיבקע מתוך הניפוץ הבצק.