העולם מתחלק לשני אנשים: כאלה שמתים על חצילים בכל הצורות, הצבעים והמינים, וכאלה שעוד לא טעמו את הירק המופלא הזה. אם אתם מהזן השני, שנת 2021 היא זמן מצוין להיפטר מהפוביה המוזרה הזאת ולעשות את הצעד שישנה לכם את החיים, ותאמינו לנו - לא תתאכזבו. לא סתם זה אחד הירקות היותר נבחרים על ידי מתמודדי מאסטר שף (הערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12) במבחן הטעימה העיוורת. אז קבלו שבעה מתכונים למנות שיעיפו לכם את הפוני ויפתחו את השנה החדשה כמו שמגיע לה.
רצועות אנטריקוט וחציל מאודה
למה אנחנו אוהבים את השילוב של חציל ובשר? כי מצד אחד, אין כמו בשר, במיוחד אם הוא מגיע טרי ועסיסי, ומצד שני ישנו החציל, שמאזן את השומניות של הבשר ונותן רובד נוסף למנה. אז המתכון שלפנינו פשוט מאוד להכנה וגם לא משמין בכלל, ויש בתוכו טחינה, שזה שווה את הכל.
>> מתכון לרצועות אנטריקוט וחציל מאודה
קנלוני חצילים במיסו
אם יש משהו שהיינו רוצים לחוות עכשיו זה את האוכל היפני, אבל מה לעשות, יש קורונה. במקום זה, תמיד יש את המנה הישרא-יפנית של תאיר מורדוך, שמשלבת בין שני העולמות וגורמת לנו להרגיש כאילו קפצנו לרגע לחו"ל. אמנם יש בה הרבה מרכיבים, אבל היא לא כזו קשה להכנה – ולגמרי שווה את המאמץ.
עוגת סביח
אנחנו יודעים שלא הצלחתם להתעלם מהיופי של המנה הזאת ואפילו חיפשתם אותה כמה פעמים, אבל הנה, אתם לא צריכים לחפש יותר. לא רק שעוגת הסביח של אתי מורד נראית מפוסלת, אלא שאפילו היינו מוכנים לתלות אותה כתמונה אצלנו במטבח. כאלה אנחנו, יודעים להעריך מזון. סליחה מיכל אנסקי, אוכל. אנחנו בטוחים שהיא לא רק יפה, אלא גם טעימה, והשילוב של החציל עם תפוח האדמה ריסק אותנו. אז הנה, עלינו, קחו את המתכון למנה המשגעת הזאת, אנחנו בטוחים שלא תרצו להפסיק להכין אותה.
קציצות אנטריקוט וחצילים
מנת החצילים והאנטריקוט של ונסה וידל אביטן, זוכת מאסטר שף 8, אמנם לא הצליחה להיסגר על השם שלה, אבל הטעמים שלה מבחינתנו מנצחים. אפשר לקרוא לה מוסקה, אפשר לקרוא לה המבורגר, אבל תכלס, למי אכפת? העיקר שהיא תהיה טעימה וכל בני הבית ירצו ממנה עוד ועוד. היינו ממליצים לכם להשוויץ בה מול החברים שלכם, אבל הסגר זה זמן מצוין לנסות אותה כמה וכמה פעמים, עד שהיא תצא לכם מושלם, וברגע האמת – תהיו מסמר הערב.
>> מתכון לקציצות אנטריקוט וחצילים
קנלוני חציל ממולא בשר ברוטב עגבניות
אם אתם פחות מתחברים למטבח היפני, תמיד יש את הגרסה הישראלית – חציל עם בשר ברוטב עגבניות, ועם השדרוג של ממרח האגוזים – לגמרי תרגישו שאתם במסעדת גורמה. בשר טחון ועגבניות זה מצרך שלכולנו יש כמעט בבית, אז רק תצטרכו לעשות השלמות אחרונות לשדרוגים של המנה, וההכנה – קלי קלות. מזהירים מראש: אתם תתמכרו.
>>מתכון לקנלוני ממולא בשר ברוטב עגבניות
חצילים בתחמיץ
ואי אפשר בלי המתכון של שופט מאסטר שף, אייל שני, שמוציא מהחציל את הכי טוב שלו. זמן ההכנה לא כזה ארוך, ולגמרי אפשר להגיש את זה כמנה ראשונה או כתוספת לכל מנה אחרת. אנחנו עפנו על ההצעה של שני לגבינת פטה, וזו לגמרי הולכת להיות המנה הראשונה הכי שווה שנכין.
>> מתכון לחצילים בתחמיץ של אייל שני
קיש חצילים
השילוב של חציל וגבינות הוא מושלם מיסודו, ואם תוסיפו לזה בצק – זה מתכון מנצח. מושלם לארוחת ערב קלילה או כחלק מבראנץ' מפנק, ועכשיו כשאתם בבית ולא ממהרים לצאת לשום מקום, זה זמן מצוין לנסות את התנור החדש שלא חנכתם בסגר השני. מבטיחים שלא תתאכזבו.