שם: ארנון נעים
גיל: 23
מהיכן בארץ: ירושלים
תאריך לידה: 3.12.1995
מצב משפחתי: רווק
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
- אני מטייל לבד כבר חמישה חודשים באפריקה ואסיה והזרוע עוד נטויה.
- יש לי שני כוכבים בצלילה ורשיון נהיגת ראלי.
- התנדבתי חודש בחווה לבעלי חיים בסכנת הכחדה בדרום אפריקה.
- הגעתי לפסגה של הר מרו בטנזניה, ההר הרביעי הכי גבוה באפריקה.
- קיבלתי מצטיין מפקד גדוד של יום העצמאות 2016.
מה אתה יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אוכל רחוב. זה האוכל שהכי כיף לאכול, והזיכרונות הכי טובים שלי מאוכל זה ממאכלי רחוב.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
לסר דיוויד אטנבורו, שהוא חוקר הטבע אולי הכי מוכר בעולם, ועושה המון למען התודעה לשימור בעלי החיים. כל סרטי הטבע הכי יפים כמו "הכוכב הכחול" ו"העולם המופלא" זה שלו. הייתי שמח מאוד לבשל לו ארוחה, ולדסקס איתו על בעלי חיים בסכנת הכחדה.
מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
כשהייתי בן ארבע, עמדתי על שרפרף במטבח ליד סבתא והיא לימדה אותי איך מכינים קציצות עוף עם רוטב עגבניות ולביבות קישוא. אלה מהמאכלים שאני הכי אוהב שסבתא מכינה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אני מאוד רגיש לדם. פעם בעל האש שגרתי שהרמתי לחברים, ניקיתי לבבות עוף, והם היו מאוד מלוכלכים מדם. בדרך כלל זה לא קורה לי, אבל התחלתי להרגיש סחרחורת, ראיתי כוכבים וכמעט התעלפתי. ביקשתי מחבר שיביא לי פטל, והתיישבתי להירגע.
למי אתה הכי אוהב לבשל?
הכי כיף לבשל לאנשים שאוהבים לאכול. הם באמת מעריכים את ההשקעה וזה בשבילי הכל.
מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני הכי אוהב את הקובה דלעת של סבתא בשישי, כמו שאני רגיל מהיום שנולדתי. זה מגיע עם ירקות חתוכים בצד, פטרוזיליה, כוסברה, רשאד וחלה עם סחוג.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
דבש, צ'ילי חריף טרי ואנשובי בצנצנת.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
מסבתא רבתא שלי בתיה, "כל דבר צריך להוסיף קצת סוכר".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"
מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?
שלמרות הגיל הצעיר, יש לי ידע קולינרי נרחב. הבעיה שאני חייב להיות ספץ בכל דבר שאני אוהב, כמו בעלי חיים ובישול. האמת? אני לא אתנגד אם העתיד שלי יהיה בתחום הקולינרי ואני אראה צד יפה של בישול עם סבלנות, סובלנות והקפדה על ההנאה שבבישול.
מה הסטייה הקולינרית שלך?
אני בקושי משתמש בשמן שהוא לא שמן זית. אני עושה הכל עם שמן זית, נראה לי בזבוז להכין חביתה לדוגמא עם שמן קנולה. כל דבר אצלי, חוץ מטיגון עמוק, זה עם שמן זית.
מהי מנת הדגל שלך?
כמה שזה נשמע מאוד פשוט ולא מוערך - שקשוקה. זה מהמאכלים הראשונים שלמדתי להכין, ואחד הדברים שאני הכי נהנה לעשות כל פעם מחדש. זה מאכל שמרגיש לי בית, מרגיש לי ישראלי. יש כל כך הרבה דרכים להוסיף ולשנות כך שכל פעם מחדש יכולה לצאת מנה חדשה. אני מאוהב בטקס הזה שהוא כבר מעל ל-20 שנה אותו דבר מבחינתי, לקצוץ את הבצל, לטגן אותו, עגבניות, ביצים, מלח ופלפל.
מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
פסטה לינגוויני עם פירות ים בסורנטו שבאיטליה. זאת מנה שאני בחיים לא אשכח, זאת הייתה הפעם הראשונה שאכלתי פירות ים. הפסטה עבודת יד ופירות הים היו טריים כל כך. זאת מנה של פריצת דרך בעולם הבישול שלי. מאז אני מאוהב במטבח הזה.