מה באמת צריך כדי להפוך למאסטר שף? עשרות מתמודדים ניסו לענות על השאלה הזאת במשך השנים שבהן משודר ריאליטי הבישול האהוב, אבל רק מעטים הצליחו להתעלות מעל כולם ולזכות בתואר הנכסף. רגע לפני שהתוכנית חוזרת בעונה חדשה (שלישי, 21:15, ערוץ 12) ביקשנו מזוכי העונות הקודמות לספר לנו מה צריך כדי להפוך למאסטר שף של ישראל.

טום אביב: "אם לא מראים שום התפתחות, שם זה נגמר"

טום אביב (יח``צ: אוהד רומנו,  יחסי ציבור )
טום אביב|יח``צ: אוהד רומנו, יחסי ציבור

"צריך הרבה רצון, יצירתיות ופריצת גבולות. אסור להישאר באזור הנוחות שלנו ובמנות שאנחנו יודעים להכין מהבית. צריך לפתוח את הראש, להביא לשולחן חוויות חדשות והכי חשוב להתפתח במהלך התוכנית. לא מתחילים עם קציצות ומסיימים עם קציצות, אם לא מראים שום התפתחות שם זה נגמר. אני הייתי יושב הרבה על יוטיוב, לומד דברים חדשים, פותח את הראש לטכניקות בישול שונות, משאיר לעצמי בראש בנק מנות בסיסי שאוכל לשלוף ברגע האמת ומכין את עצמי לכל מכה שתגיע עם תשובה משלה. זה מה שאני עשיתי וקברתי לכולם".

יהודה עמר: "אסור לחשוב שאתה הכי טוב"

השופטים טועמים את המנות של יהודה (צילום: מתוך
מה הטעם שאייל "צריך בדם" שלו?|צילום: מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת

"בעיקר חשוב שתהיה הרבה אמונה ותמיד לדעת שאתה הבא בתור ללכת. אסור לחשוב שאתה הכי טוב, זה מה שליווה אותי בתוכנית - כל הזמן הייתי בטוח שאני הולך הביתה, זה עזר לי להיות תמיד עם הדופק הכי גבוה שיש ולהיות בווייב הנכון. אבל הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת הוא לטעום לפני שמגישים ולא לחכות למנה הסופית. אני טעמתי כל רכיב בנפרד ועשיתי את החיבורים בטעמים לכל מנה".

מסימיליאנו די מטאו: "השופטים רוצים לאכול משהו שהם לא מכירים"

האם המתמודדים יקלעו לטעמם של השופטים (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
מתוך "מאסטר שף 5"|צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

"בסופו של דבר זאת עבודה. מתחילים במקום אחד וחייבים לגדול ולהתפתח בתוך התוכנית. לא הרבה יודעים אבל אנחנו לומדים בבית הרבה בזמן התחרות כי חייבים להרשים את השופטים והם רוצים שיפתיעו אותם ושלא יהיה להם משעמם. בסופו של דבר הם רוצים לאכול משהו שהם לא מכירים, הם רוצים ללמוד מהמתמודדים וזה שהם השופטים לא אומר שהם יודעים הכל. הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת הוא להמר, אבל עם רגליים על הקרקע וראש על הכתפיים, לא לפחד לעשות משהו חדש. בעונה שלי הכנתי הרבה מנות בפעם הראשונה, אבל עשיתי את זה עם כבוד למנה".

נוף עתאמנה אסמעיל: "המפתח להצלחה הוא חותם אישי"

נוף: המאסטר שף הרביעית של ישראל (צילום: עודד קרני)
נוף: המאסטר שף הרביעית של ישראל|צילום: עודד קרני

"חשוב להגיע לתוכנית עם שורשים. אין דבר חזק יותר מאשר לבוא עם מטבח שאתה מכיר, זה תמיד המפתח לניצחון. כשיש שלד יציב שאתה מכיר ושוחה בו, אז יש יתרון יחסי על אדם שמדלג בין מטבחים ואין לו בסיס קולינרי מנחה. אני משווה את זה למסעדות המגישות מוקפץ לצד פסטה, ואז אנחנו בטוחים שלא טעים שם כי אי אפשר לשחק על מנעד רחב כל כך ולהישאר מדויק. המפתח להצלחה הוא אוכל מדויק ושורשי, טעמים מוכרים וניחוחות ביתיים עם טוויסט שיש בו גם חותם אישי".

אינה קראבצקי: "חייבים לזכור שחיים כהן לא אוהב שמיר"

אינה עולה לגמר
אינה עולה לגמר.

"בבית כולנו חושבים שאנחנו מבשלים הכי טוב, אבל בעולם רווי של אוכל טוב ובשלנים מדהימים חייבים להיות צעד אחד קדימה לפני עולם. חייבים להכיר, לאכול, לטעום ולהתנסות והכי חשוב לא להיסגר בעולם שלך. בתקופה שלי בתוכנית הייתי קוראת המון ומנסה דברים חדשים. אוכל מוציא מאיתנו המון רגשות, גם טובים וגם לא, אז צריך לעמוד בלחץ ולרגש את השופטים. אבל הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת הוא לעשות שיעורי בית, כי חייבים לזכור שחיים כהן לא אוהב שמיר".

תום פרנץ: "אם הייתי מגיע עם אגו לא הייתי מצליח"

טום פרנץ בטבע (צילום: תומר ושחר צלמים)
טום פרנץ בטבע|צילום: תומר ושחר צלמים

"את האודישן הראשון עברתי בהצלחה מטורפת, אמרו לי שאני יכול לחזור ישר לגמר, אבל אם הייתי מגיע עם אגו כזה לתחרות לא הייתי מצליח. ישבתי ולמדתי מספרי הבישול הטובים ביותר את כל תורת הבישול ואז נכנסתי למטבח כדי להתנסות, רציתי שהטכניקות שלי יתבססו על ידע ולא על אינטואיציות. קשה להפתיע או לתפוס לא מוכן את מי שמכיר את חומרי הגלם ומה אמורים לעשות איתם. המנות צריכות להעביר מסר: מי אתה, מה אתה מרגיש ומה הסיפור שלך. המנות צריכות לעורר השראה במי שטועם אותן ולגעת לו בזכרונות".

אבי לוי: "המתמודדים באים לבשל, לא להיות שחקני קולנוע"

האודישן של אבי לוי (תמונת AVI: mako)
שלב האודישנים יוצא לדרך|תמונת AVI: mako

"מתמודדי העונה החדשה חייבים להבין שהם הולכים לבשל ולא להיות שחקני קולנוע או להתעסק במשהו אחר חוץ מבישול. ברגע שמפנימים את זה ומרוכזים באוכל אז יותר קל לאלתר, לנסות דברים חדשים, להיות יצירתיים ולא מקובעים ולדעת כל הזמן איפה ואיך אפשר לשפר ולשדרג. הכי חשוב בסופו של דבר זה להישאר אתה".