אין דרך טובה יותר להכיר את התרבות המקומית של כל מדינה מאשר לטעום את האוכל שלה. גם המכורים ביותר לרשתות הפאסט פוד העולמיות יודו שאין דבר יותר כיפי מאשר להיזרק בפינת רחוב, להיתקל בסבתא עם סיר ולבקש ממנה את מנת הדגל שלה. נכון, יש חשש להיתקל ככה בחלקי פנים או ביצורים לא ממש רצויים, אבל אם תשאלו אותנו, זה לגמרי שווה את הסיכון.
הערב ב"מאסטר שף" (21:15, קשת 12) נגלה האם חברי הנבחרת יצליחו להפוך את מאכלי הרחוב שכולנו מכירים למנות מאסטר שירשימו גם את השופטים. עד שנגלה מי דילג בקלילות אל המרפסת ומי מצא את עצמו מחוץ לנבחרת, אספנו את מאכלי הרחוב שאסור לכם לפספס בפעם הבאה שאתם טסים. אז מה הגרסה הוייטנאמית לשישליק ושיפודים, ואיזה קינוח מפתיע חייבים לטעום בתאילנד? כל התשובות לפניכם.
נקניקיית קארי
איפה אוכלים? ברלין
מפתיע לגלות, אבל המאכל שנחשב אולי לסמל של התרבות הגרמנית הופיע לראשונה רק בשנת 1949. נקניקיית הקארי הראשונה הוגשה במזנון קטן בפינת הרחובות קאנט ופרידריך בברלין, ומאז היא הפכה ללהיט היסטרי בכל רחבי המדינה. המנה הפכה לפופולרית במיוחד בקרב פועלי בניין שעבדו בשיקומה של העיר ברלין אחרי מלחמת העולם השנייה, לאור העובדה שהיא פשוט הייתה זולה ומשביעה. מאז כמובן שנקניקיית הקארי המסורתית עברה כמה וכמה גלגולים והיום היא כוללת נקניקייה, קטשופ ואבקת קארי, ומוגשת עם צ'יפס ולחם. על פי הערכות, כ-800 מיליון נקניקיות נאכלות ברחבי גרמניה מדי שנה, אז מי אנחנו שנגיד להן לא?
ופל בועות
איפה אוכלים? הונג קונג
ופל בועות, או בשמו הפחות סקסי, "ופל ביצים", החל להימכר ברחובות הונג קונג בשנות ה-50. המראה הייחודי של הקינוח האהוב נוצר מבישול של בלילת ביצים וקמח בין שתי לוחות מתכת העשויות מתאים כדוריים על אש חשופה או בתנור חשמלי. על אף שהוא פופולרי בהונג קונג מזה עשרות שנים, לרחובות לונדון, ניו יורק וכן גם לישראל הגיע הטרנד רק בשנתיים האחרונות, לא לפני שהוא הפך למושחת ומתוק יותר מאשר הגרסה המקורית שלו. בגרסה המושחתת יותר, מגלגלים את הוופל לצורת קונוס, ממלאים אותו בגלידה ובשלל תוספות מושחתות - והופ, מקבלים קינוח פוטוגני להפליא. רק אל תעיזו לאכול בלי לתייג את ההאשטאג האינסטגרמי #eggwaffle.
ארפה
איפה אוכלים? ונצואלה וקולומביה
ארפה הוא מאכל המבוסס על בצק תירס טחון. תחשבו על הפיתה שלנו, רק צהובה ופריכה יותר. הארפה המסורתי מבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד: מים, שמן, קמח תירס ומלח. הוא יכול להכיל שלל של מילויים מלוחים כמו גבינות או בשר, אבל גם מתוקים כמו חמאה, גבינה, חלב מרוכז ועוד. הגרסה המתוקה של הארפה אגב נפוצה יותר בקולומביה, ואם אתם רוצים להרגיש כמו מקומיים אמיתיים, לכו על ארוחת בוקר של ארפה ושוקו חם.
ביבימבאפ
איפה אוכלים? דרום קוריאה
לא, עדיין אין מאכל על שם ראש הממשלה שלנו, אבל מה שכן יש זו מנה קוריאנית מסורתית פשוטה למדי שכוללת אורז מאודה, ביצת עין, קימצ'י - כרוב חריף מותסס, ירקות טריים, בשר מבושל או פטריות. למרות שצלחת ביבימבאפ מסורתית כוללת את כל אלה יחדיו, כל מרכיב ומרכיב במנה עובר טיפול אינדיבידואלי ומושקע כדי להביא לידי ביטוי את הטעמים, המרקמים והצבעים הייחודיים שלו.
באן מי
איפה אוכלים? ויאטנם
כמו מנות אוכל רחוב רבות אחרות, גם הבאן מי מעיד על ההיסטוריה של המקום ממנו הוא מגיע, ובמקרה הזה ויאטנם. אם נהיה פשטניים, מדובר בסנדוויץ', אבל ללא ספק אחד המוצלחים שתאכלו. הבאן מי הוא תוצר של השליטה הצרפתית בדרום מזרח אסיה, והוא מורכב מבאגט רך ממולא בבשר שעליו מוסיפים פרוסות מלפפון, כוסברה, גזר כבוש ועוד. הבאן מי יצא מגבולות המדינה ואפשר למצוא אותו במדינות רבות בעולם (גם כאן אצלנו!), אבל השמועה אומרת שאת המוצלח ביותר אפשר למצוא רק ברחובות הו צ'י מין.
מנגו סטיקי רייס
איפה אוכלים? תאילנד
היה קשה לבחור רק אחד מבין מגוון מאכלי הרחוב התאילנדיים. מבין המוכרים שאפשר למצוא בבנגקוק וביתר הערים והאיים במדינה, החלטנו ללכת דווקא על קינוח שאולי לא מצלצל לכם מוכר כמו הבננה לוטי, אבל בהחלט שווה את ההתייחסות שלכם במקרה שאתם נוחתים במדינה. מדובר באחד מקינוחי הדגל של המטבח התאילנדי, שכשמו הוא – מורכב מאורז דביק ופרוסות מנגו טריות, כאשר את האורז נהוג להשרות בקרם קוקוס חם ומתוק. גם כאן, הפופולריות של הקינוח המפתיע הזה חצתה את גבולות המדינה, וכיום הוא נפוץ גם בלאוס, קמבודיה, הודו ובנגלדש.