אלברט איפראימוב נכנס לנו ללב בתור המתמודד הרומנטיקן והמוכשר שעובד למחייתו ככימאי במפעל בדימונה, אבל כעת מסתבר שזה ממש לא מה שהוא חולם לעשות בהמשך חייו. בפרק שישודר הערב במאסטר שף (21:15, קשת 12) חושף אלברט את החלום האמיתי שלו: ללמוד בבית הספר הגבוה לבישול בצרפת, הגרנד (קורדון) בלו.
"אם אתה לא יודע 100 מתכונים של ביצה, אתה לא יכול לצאת משם", אמר במהלך משימת ההדחה, שדרשה מהמתמודדים לבשל מנות שמבוססות על מרכיב בסיסי למדי – ביצה. "יש לי חלום ללמוד בבית הספר הזה, אבל צריכים להיות הרבה מאוד פרמטרים שייפגשו בנקודה אחת בשביל זה".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"
אז מה בדיוק הפרמטרים האלה? "צריך גב כלכלי, אישור מאשתי כמובן, רצון יש לי, זמן וכסף", סיפר אלברט. "כשכל הפרמטרים האלה ייפגשו בנקודה אחת – אולי אני אלמד פעם שם". באותה נשימה, סיפר אלברט על שגרת חייו בדימונה, שכוללת עבודה סיזיפית וטיפול בילדו.
כזכור, אלברט עלה ארצה בגיל 17 ומאז הוא מתמודד עם קשיי היום-יום. "איך זה נראה בדימונה? עבודה, בית, חוגים של הילד וזהו. אני ככה כבר 23 שנה, לא השתנה שום דבר בחיים שלי, אבל בשביל זה החלום. אם אני אגשים אותו, על מה אני אחלום?".