צילום׃ אסף אמברם, מאסטר שף
תבשיל טונה וירקות
האתגר הכי גדול במתכון הזה הוא להכין הרבה אורז לבן, שיספוג את הכל הטוב הזה: תבשיל טונה מהמם עם שמן זית, פלפלים צבעוניים, גזר, פטריות ועוד ירקות משמחים. ארוחת צהריים מזינה, מהירה ובעיקר טעימה
| סטארקיסט
| פורסם 28/12/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (7 מנות):
2 כפות שמן
1 בצל, חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
כף סילאן
כפית רסק עגבניות
כף פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
כוס מים
סלסילת פטריות, חתוכות לרבעים
2 קופסאות טונה בשמן זית כתית מעולה, מסוננות
1 כף פטרוזיליה קצוצה או גבעול בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את הפלפלים והגזר ומאדים יחד כ-5 דקות.
2 מוסיפים סילאן, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ומים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-7 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
3. מוסיפים את הפטריות והטונה ומבשלים עוד כ-5 דקות.
4 טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש. מפזרים מעל פטרוזיליה או בצל ירוק ומגישים על אורז לבן.