אוכל
צילום׃ אסף אמברם, מאסטר שף

תבשיל טונה וירקות

האתגר הכי גדול במתכון הזה הוא להכין הרבה אורז לבן, שיספוג את הכל הטוב הזה: תבשיל טונה מהמם עם שמן זית, פלפלים צבעוניים, גזר, פטריות ועוד ירקות משמחים. ארוחת צהריים מזינה, מהירה ובעיקר טעימה

| סטארקיסט | פורסם 28/12/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

2 כפות שמן

1 בצל, חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

2 גזרים, חתוכים לקוביות

כף סילאן

כפית רסק עגבניות

כף פפריקה

פלפל שחור גרוס

מלח

כוס מים

סלסילת פטריות, חתוכות לרבעים

2 קופסאות טונה בשמן זית כתית מעולה, מסוננות

1 כף פטרוזיליה קצוצה או גבעול בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את הפלפלים והגזר ומאדים יחד כ-5 דקות.

2 מוסיפים סילאן, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ומים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-7 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

3. מוסיפים את הפטריות והטונה ומבשלים עוד כ-5 דקות.

4 טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש. מפזרים מעל פטרוזיליה או בצל ירוק ומגישים על אורז לבן.