אוכל
צילום׃ אסף אמברם, מאסטר שף

לחמניות ממולאות טונה עם זיתים ולימון

לחמניות הפתעה ביתיות ממולאות בטונה עם תוספות - כי בשביל מה צריך צלחת כשאפשר להכניס הכל בלחמנייה?

יחסי ציבור | סטארקיסט | פורסם 09/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

חצי קילו קמח

רבע כוס סוכר

כפית מלח

25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

רבע כוס שמן

ביצה

כוס ורבע מים

למילוי:

2 כפות שמן

בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

עגבנייה, חתוכה לקוביות

2 קופסאות טונה עם לימון מסוננות משמן

מלח

פלפל שחור

רבע כפית פפריקה

רבע כפית כמון

שליש כוס זיתים ירוקים קצוצים

כף כוסברה קצוצה

לציפוי והברשה:

ביצה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.

2 מוסיפים את השמרים ומערבבים.

3 מוסיפים שמן, ביצה ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש לבצק.

4 לשים היטב במשך 10 דקות תוך הוספת יתרת המים בהתאם לצורך, עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק.

5 משמנים קלות את הבצק ומניחים לתפיחה של כשעה, עד להכפלת הנפח.

6 מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים קוביות עגבנייה ומאדים עוד 3 דקות.

7 מוסיפים טונה, תבלינים וזיתים ומאדים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

8 מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה. מצננים היטב.

9 מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים, מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית.

10 סוגרים לגלילה ומסדרים בתבניות קרטון או סיליקון מלבניות.

11 מתפיחים כ-20 דקות, מברישים בביצה וזורים שומשום.

12 אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות.

13 מוציאים מהתנור, מוציאים את הלחמניות מהתבניות ומניחים על רשת לצינון.