שם: לריסה סלפיאן אשד

גיל: 43

מהיכן בארץ: אשקלון

תאריך לידה: 3.2.1974

מזל: דלי

מצב משפחתי: נשואה + 3

תארי את עצמך בחמש מילים:

משפחתית, רב-גונית, סקרנית, מדויקת, מסתכלת על דברים מזוית שונה.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

  • למדתי לנגן גיטרה והשתתפתי בלהקה
  • משחקת כדורסל
  • מכורה לספרי בלשות מהז'אנר הכבד במיוחד
  • אוהבת להתבונן באנשים שאוכלים את מה שהכנתי
  • גולדה מאיר היא קרובת משפחה שלי
_OBJ


מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה ומאיפה?
כמעט ולא מזמינה, פעם אחרונה היתה לפני הרבה שנים, כשילדתי את הבן השלישי. הזמנתי מ"יאקימונו" סושי שחלמתי עליו כל תקופת ההריון.

מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אני אוהבת להתנסות בדברים שהמוח צריך לפענח את מה שבלוטות הטעם משדרות לו. אבל ללא ספק אוכל רחוב, כי זה האוכל הכי מנחם שיש.

על איזה מטבח גדלת?
מטבח מחבק ומלא בחום ואהבה של אמא שלי. מאכלים כמו ורניקס עם דובדבנים חמוצים, גפילטע ודגים מלוחים. אני זוכרת במיוחד את תבשיל תפוחי האדמה עם פטריות שנטרל שהיינו מלקטים ביער עם אבא שלי.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?
אני חושבת שיש בי שילוב של שלושה שופטים. אהרוני שאוהב דיוק, חיים שגם אצלו האוכל מבית אמא לעיתים "לובש שמלת ערב", ואייל שרואה את האוכל כחוויה רבת מימדים שמשאירה טעם של עוד.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
גולדה מאיר, ללא ספק. אישיות מסקרנת, לא חד משמעית ואישה חזקה.

>>פספסתם? צפו בכל הפרקים של "מאסטר שף"

מה החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
עוד בהיותי סטודנטית בדירת שותפים, מצאתי במטבח תנור אפייה ישן שבעל הדירה החליט לתת לנו. רצתי לסופר וקניתי עוף שלם, בלי שום מושג מה לעשות אתו, חוץ מזה שהוא ייכנס לתנור. מתוך איזה אינסטיקט בסיסי, וכמובן מתוך מציאות ריקנית ששלטה במקרר, לקחתי כמה תפוחים פרסתי אותם ומלאתי בהם את העוף. אחרי שעה, ריח התפוחים עם העוף התחיל לשגע את כל מי ששהה בדירה. זה היה ריח של בית שנוצר במו ידיי.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
כשחגגנו לבת שלי יום הולדת שנה, החלטתי להשוויץ ולהכין עוגה מפוארת שמורכבת ממספר שכבות. אחת מהן הייתה שכבת קרמל וכאן זה הסתבך. הכנתי את העוגה, שמתי במקרר אבל כשהגיע הזמן לפרוס את העוגה, הסכין נתקעה בתוכה. מרוב מאמצי החילוץ, הסכין נשברה לשניים, כי הקרמל הפך לשכבת זכוכית. עד עכשיו אני זוכרת את תחושת הכישלון שחוויתי, במיוחד כשזה מול הבת שלי ותריסר האורחים שהגיעו לחגיגה.

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לנסות לבשל כשלמדתי באוניברסיטה. כל נסיון היה מוצלח, "מזל של ירוקים" אמרו לי אז, אבל מסתבר שהמזל הפך למשהו קבוע. אני מושפעת מסגנון הפיוז'ן, אוהבת לנסות ולשלב מאכלים ממטבחים שונים ותרבויות שונות. אבל תמיד תוך כדי שמירה על שימוש בחומרי הגלם המקומיים, וכמובן הכי טריים שיש.

למי את הכי אוהבת לבשל?
למשפחה שלי כמובן. אני יכולה לשבוע רק מלהסתכל איך הם אוכלים את מה שהכנתי. חוץ מזה, אני מאוד אוהבת לארח אנשים, ועוד יותר אוהבת לתכנן מראש את מה שהולך להיות בתפריט.

מה את הכי אוהבת לאכול?
תבשיל של פסטה עם עגבניות וחצילים או סתם פסטה ביתית עם פסטו טרי ומלא פרמזן מעל. אגב, אם יתנו לי לחם טרי עם חמאה, אני לא צריכה כלום חוץ מזה.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית, שום ועגבניות.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
אף פעם לא קיבלתי עצה מאף אחד, אבל תמיד הרגשתי וידעתי שכשאני מבשלת, הכי חשוב להתחשב בבן אדם שאני מבשלת עבורו.

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
"האוכל של לריסה קירב תרבויות, מחק גבולות ועשה שלום בין עמים".

מה הסטייה הקולינרית שלך?
גלגול קובות. אני יכולה להתעסק עם זה ללא סוף. יש משהו מאוד מרגיע בתהליך ואז לראות את הילדים שלי מתמוגגים ומבקשים עוד ועוד.

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

מה מנת הדגל שלך?
תבשיל של שפונדרה עם ירקות שורש, עגבניות, מתובל בג'ינג'ר, שום וחלב קוקוס. תבשיל שאורך שעות, אני מגישה אותו עם כוסברה, בצל ירוק וצלחת של אורז חם.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
מטבח יפני, ללא ספק. מדובר במטבח סופר אינטליגנטי, שבנוי על תרבות מכשפת ומיוחדת במינה.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
מדוזה. ביקרתי בשנגחאי ביום ההולדת שלי, ובעלי עשה לי הפתעה והזמין מקום במסעדה עם שני כוכבי מישלן. הגישו לנו מנה שאחד מהמרכיבים שלה היה מדוזה. לא נראה לי שאוכל את זה שוב.

רוצים לדעת עוד על כל חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
סיון עמר, אדי בבייב, נאדיה עוויד, בר פינס, יהוידע ניזרי, לירון פרטוש, יהודה עמר, עמיחי שרפשטיין, מוזנא בשארה, בר אילון, ויקטוריה גוברמן, יוחאי גולן, איציק בטאשוילי

"מאסטר שף" משודרת בקשת, ערוץ 12