אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת

פריקסה ביתי

מנת האודישנים של עדן אור רחמים: פריקסה ביתי ופריך ממולא בטונה וקרם לימון מוקצף ועשיר. קצת השקעה ויש לכם מנה של מסעדה בבית

עדן אור רחמים | מאסטר שף | פורסם 22/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

1 כוס מים

חצי שקית שמרים

כף סוכר

500 גרם קמח

כף שמן

כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

למילוי:

2 עגבניות

2 שיני שום כתוש

כף צ'ילי גרוס

קורט פלפל שחור

קורט מלח

3 תפו"א בינוניים

3 ביצים

כמון

חופן אגוזי מלך

חופן זיתי קלמטה

חצי לימון

2 כפות שמן זית

קורט סוכר

3 כפות לימון כבוש

1 חלבון ביצה

2 קופסאות טונה משובחת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים מים, שמרים וסוכר ומשהים כ-10 דקות.

2 מוסיפים קמח ולשים במיקסר כ- 2 דקות. מוסיפים את המלח והשמן ולשים כ- 10 דקות נוספות. מניחים את הבצק בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.

3 בינתיים מחממים שמן עמוק לטיגון הלחמניות

4 אחרי התפיחה, יוצרים מהבצק (הוא דביק וזה בסדר) צורות של לחמניות בעזרת הידיים ומניחים בשמן הרותח לטיגון מלא מכל הצדדים, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים ומקררים מעט.

5 מכינים את המילוי: מקלפים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות קטנות.

6 במחבת מחממים שמן, מוסיפים שום כתוש ומטגנים כחצי דקה.

7 מוסיפים את העגבניות, הצ'ילי, המלח והפלפל ומבשלים כ-10-15 דקות.

8 מעבירים את התבשיל למיכל של בלנדר מוט, טוחנים את העיסה לעיסה סמיכה עד לא טחונה חלק מדי.

9 ממלאים סיר במים, מביאים אותם לרתיחה ומוסיפים את תפו"א והביצים.

10 לאחר 8 דקות מוציאים את הביצים פורסים אותן לשמיניות

11 כשתפוחי האדמה רכים, מסננים אותם מהמים וחותכים לקוביות.

12 מוסיפים לקוביות תפוח האדמה קורט כמון, קורט מלח ו-2 כפות שמן זית.

13 מכינים את טפנד הזיתים: שמים במעבד מזון זיתים מגולענים, אגוזים וחצי לימון. טוחנים ותוך כדי טחינה מוסיפים 2 כפות שמן רגיל ומעט סוכר.

14 מכינים את קרם הלימון: טוחנים לימון כבוש למחית חלקה.

15 מקציפים חלבון למרנג רך במיקסר ומקפלים את הלימון הטחון לתוך המרנג בזהירות.

16 מרכיבים את הכריך: פורסים את הלחמניות מסדרים את כל הממרחים והטונה בשכבות לכריך.