אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

לביבת רושטי עם ראגו אנטריקוט

נכון שחנוכה כבר נגמר אבל רושטי ענקית ופריכה תמיד כיף להכין, וכאן היא משודכת לתבשיל בשר עסיסי שהופך אותה לארוחה המושלמת

לריסה סליפאן אשד | איציק בטאשוילי | מאסטר שף | פורסם 26/12/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לראגו:

2 כפות שמן

1 גזר קצוץ

1 בצל קצוץ

4 גבעולי סלרי קצוצים

בוקה גרני: צרור של כמה גבעולי טימין, כמה עלי דפנה, סלרי ועלי רוקט קשורים יחד

חצי כוס יין לבן

500 גרם חזה אווז מעושן

300 גרם אנטריקוט קצוץ גס

2 עגבניות קצוצות גס

כף רכז רימונים

לרושטי:

3 כפות שמן

4 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים היטב

1 בצל מגורד וסחוט

1 כף קמח

לסלט:

2 מלפפונים

2 עגבניות

1 צנונית

כף שמן זית

1 שן שום כתושה

מלח

פלפל 

חופן גרעיני חמניה

להגשה:

חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

1.מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבוקה גרני. ואת היין הלבן ומבשלים עד שהיין מצתמצם.

2 מוסיפים חזה אווז, אנטריקוט קצוץ ועגבניות קצוצות ומטגנים 5-6 דקות. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם. בסוף הבישול מוסיפים את רכז הרימונים, מערבבים ומוציאים את הבוקה גרני.

3. בנפרד מכינים את הרושטי: מחממים את השמן במחבת. מערבבים את תפוחי האדמה והבצל עם הקמח ומשטחים את התערובת על המחבת. מבשלים על אש בינונית 10 דקות מכל צד (כמו חביתה) עד השחמה.

4.  מכינים את סלט הירקות הגרוזיני: קוצצים עגבניות ומלפפונים לחתיכות גסות ופורסים את הצנונית לפרוסות דקות. מוסיפים שמן זית, גרעיני חמניה, שום ומלח ופלפל ומערבבים.

5 מגישים את הרושטי כשעליו הבשר ומקשטים באגוזי מלך קצוצים.