צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת
מנטו - כיסוני בשר בוכריים
מנת האודישנים של יעל נקטלוב היא מנה בוכרית קלאסית וטעימה במיוחד של כיסוני בצק עדינים ממולאים בבשר עסיסי. נסו ותתמכרו
יעל נקטלוב |
| פורסם 22/10/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למילוי:
400 גרם בשר צלעות
100 גרם שומן כבש
6-8 בצלים גדולים
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט כמון
לבצק:
1 קילו קמח
2 ביצים
כ-2 כוסות מים
קורט סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 קוצצים דק דק עם סכין את הבשר השומן והבצל.
2 מערבבים את הבשר, השומן והבצל בקערה, ומוסיפים מלח, פלפל, מעט כמון ומעט שמן.
3 מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד חוץ מהמים. את המים מוסיפים בהדרגה עד שיוצא בצק קשה ואלסטי.
4 מעבירים את הבצק במכונת פסטה עד 7 פעמים, כדי להגמיש אותו.
5 קורצים את המבצק לעיגולים בינוניים, שמים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים בצורת צמה ע"י צביתות.
6 אפשר להקפיא חלק מהכיסונים ורוצים להכין מוציאים מהקפאה את הכמות הרצויה ושמים על נייר אפיה בתוך סיר אידוי למשך 45 דקות. מוציאים לצלחת הגשה ומזלפים מעל שמן זית עם פפריקה חריפה.