פיתה רוסית במזרח התיכון
מנת הפיתה של עמיחי שרפשטיין: פיתה שהיא שילוב בין רוסיה והמזרח התיכון. מצד אחד סרדינים וביצי סלמון, מצד שני זיתים ודג לברק, וביחד מדובר בחגיגה אמיתית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 פיתות
1 צרור מרווה
10 עגבניות בינוניות
1 לימון
2 בצל
500 גרם פילה לברק
קופסה קטנה של אנשובי בשמן זית
1 צרור ארגולה/רוקט
1 צרור כוסברה
צ'ילי אדום חריף טרי קצוץ דק
500 גרם סרדינים
200 גרם זיתי קלמטה
300 גרם פרמז'אנו רגיאנו
300 גרם ביצי סלמון
אופן ההכנה:
1 מורחים את הפיתות בשכבה דקה של שמן זית.
2 קולים את הפיתה במחבת לצד המרווה ושורפים עם ברנר את המרווה בזהירות.
3 מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות.
4 קולים פלפל צ'ילי על להבות הגז או בגריל עד שהוא משחים. קוצצים דק.
5 קוצצים דק את הלימון עם הקליפה.
6 חותכים חצי בצל לטבעות דקיקות ושמים עליהם שמן זית וכמה טיפות לימון.
7 מערבבים בקערה את העגבניות, הצ'ילי, הלימון והבצל.
8 קוצצים דק את האנשובי ואת הסרדינים.
9 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את פילה הלברק -7 דקות, עד שהוא מוכן.
10 מסדרים את כל החומרים כולל הדגים, פרט לביצי הסלמון, בשכבות בתוך הפיתה.
11 מוסיפים את ביצי הסלמון בהיקפה של הפיתה ומגישים.