אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת

פיתה רוסית במזרח התיכון

מנת הפיתה של עמיחי שרפשטיין: פיתה שהיא שילוב בין רוסיה והמזרח התיכון. מצד אחד סרדינים וביצי סלמון, מצד שני זיתים ודג לברק, וביחד מדובר בחגיגה אמיתית

עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 22/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פיתות 

1 צרור מרווה

10 עגבניות בינוניות

1 לימון

2 בצל

500 גרם פילה לברק

 קופסה קטנה של אנשובי בשמן זית 

1 צרור ארגולה/רוקט

1 צרור כוסברה

צ'ילי אדום חריף טרי קצוץ דק

500 גרם סרדינים

200 גרם זיתי קלמטה

300 גרם פרמז'אנו רגיאנו

300 גרם ביצי סלמון

אופן ההכנה:

1 מורחים את הפיתות בשכבה דקה של שמן זית.

2 קולים את הפיתה במחבת לצד המרווה ושורפים עם ברנר את המרווה בזהירות.

3 מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות.

4 קולים פלפל צ'ילי על להבות הגז או בגריל עד שהוא משחים. קוצצים דק.

5 קוצצים דק את הלימון עם הקליפה.

6 חותכים חצי בצל לטבעות דקיקות ושמים עליהם שמן זית וכמה טיפות לימון.

7 מערבבים בקערה את העגבניות, הצ'ילי, הלימון והבצל.

8 קוצצים דק את האנשובי ואת הסרדינים.

9 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את פילה הלברק -7 דקות, עד שהוא מוכן.

10 מסדרים את כל החומרים  כולל הדגים, פרט לביצי הסלמון, בשכבות בתוך הפיתה.

11 מוסיפים את ביצי הסלמון בהיקפה של הפיתה ומגישים.