קוסקוס עם עוף ודלורית לצד חלה
מתכון האודישנים של יהוידע נזרי הוא ארוחת שישי מלאה: קוסקוס, עוף עסיסי, דלורית רכה וחלה ביתית כדי לנגב את כל הטוב הזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לתבשיל:
2 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 קילו שוקיים וכרעיים של עוף
2 כפות טריאקי
1 כף סילאן
1 כפית סוכר
1 כף סויה
2 ענפי טימין
כמה עלי מרווה
2 ענפי רוזמרין
2 דלורית
קורט קינמון
לחלה:
1 קילו קמח
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף שמן זית
1 ביצה טרופה לזיגוג
שומשום, קצח, פרג, מלח גס לקישוט
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר רחב ונמוך מעט שמן ומפזרים טבעות בצל באופן אחיד. מניחים מעל הבצל את השוקיים והכרעיים.
2 מוסיפים מלח, טריאקי, סילאן, סויה, טימין, מרווה, רוזמרין.
3 פורסים את הדלורית לפרוסות בעובי של 0.5-1 ס"מ ומסדרים מעל העוף בסיר. מפזרים מעט קינמון וסילאן.
4 סוגרים את הסיר היטב ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה מאוד בלי נוזלים, עד שקליפת הדלורית רכה והעוף מוכן.
5 בינתיים מכינים את החלות: מניחים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, והשמרים. מערבלים ומוסיפים מים לפי הצורך עד שמתקבלת עיסה רכה על גבול הדביקה.
6 מוסיפים שמן ומלח ולשים כ-10 דקות. מניחים את הבצק בצד עד שהוא מכפיל את נפחו.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 קולעים מהבצק התפוח חלות, מורחים עליהן ביצה טרופה ומפזרים תוספות שאוהבים (שומשום, פרג). מתפיחים ל-10 דקות.
9 אופים בתנור החם ל-25 דקות עד שהבצק משחים.
10 מגישים את העוף והירקות עם קוסקוס לצד החלה. אפשר להוסיף גם סלט טרי.