אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת

קוסקוס עם עוף ודלורית לצד חלה

מתכון האודישנים של יהוידע נזרי הוא ארוחת שישי מלאה: קוסקוס, עוף עסיסי, דלורית רכה וחלה ביתית כדי לנגב את כל הטוב הזה

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 22/10/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתבשיל:

2 כפות שמן

2 בצלים חתוכים לרצועות

1 קילו שוקיים וכרעיים של עוף

2 כפות טריאקי

1 כף סילאן

1 כפית סוכר

1 כף סויה

2 ענפי טימין

כמה עלי מרווה

2 ענפי רוזמרין

2 דלורית

קורט קינמון

לחלה:

1 קילו קמח

5 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

1 כף שמן זית

1 ביצה טרופה לזיגוג

שומשום, קצח, פרג, מלח גס לקישוט

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר רחב ונמוך מעט שמן ומפזרים טבעות בצל באופן אחיד. מניחים מעל הבצל את השוקיים והכרעיים.

2 מוסיפים מלח, טריאקי, סילאן, סויה, טימין, מרווה, רוזמרין.

3 פורסים את הדלורית לפרוסות בעובי של 0.5-1 ס"מ ומסדרים מעל העוף בסיר. מפזרים מעט קינמון וסילאן.

4 סוגרים את הסיר היטב ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה מאוד בלי נוזלים, עד שקליפת הדלורית רכה והעוף מוכן.

5 בינתיים מכינים את החלות: מניחים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, והשמרים. מערבלים ומוסיפים מים לפי הצורך עד שמתקבלת עיסה רכה על גבול הדביקה. 

6 מוסיפים שמן ומלח ולשים כ-10 דקות. מניחים את הבצק בצד עד שהוא מכפיל את נפחו.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 קולעים מהבצק התפוח חלות, מורחים עליהן ביצה טרופה ומפזרים תוספות שאוהבים (שומשום, פרג). מתפיחים ל-10 דקות.

9 אופים בתנור החם ל-25 דקות עד שהבצק משחים.

10 מגישים את העוף והירקות עם קוסקוס לצד החלה. אפשר להוסיף גם סלט טרי.