אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת

קציצות לברק ברוטב עגבניות קל ובמיה

מנת האודישנים של עמיחי שרפשטיין היא מנה של קציצות דג עדינות ברוטב עגבניות קליל במיוחד עם במיה פריכה

עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 22/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.1 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו פילה לברק

כפית סומק

חצי כפית פלפל שחור טחון גס

חצי כפית מלח

1 פלפל צ'ילי טרי

חצי כוס אורז מבושל קר (רצוי ריזוטו)

חופן עירית שומית קצוצה

6 עגבניות מקולפות בלי גרעינים

2 בצלים

מעט שמן זית לטיגון

חצי קילו במיה טריה

אופן ההכנה:

1 טוחנים את פילה הלברק פעמיים במטחנת בשר.

2 מוסיפים לדג הטחון סומק, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.

3.קולים פלפל צ'ילי עד שהוא שחום, שמים אותו במי קרח ולאחר מכן מקלפים אותו

4 קוצצים את הפלפל ומוסיפים לתערובת הדגים. לא חייבים את כולו, אלא לפי מידת החריפות הרצויה.

5 מוסיפים את האורז ואת העירית.

6 טוחנים במעבד מזון את העגבניות כמעט דק אך לא לגמרי, כדי שישארו מעט חתיכות עגבנייה.

7 טוחנים 2 בצלים דק ומסננים מנוזלים.

8 בסיר מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והעגבניות הטחונים עם חצי כפית מלח. מבשלים כ-40 דקות ברתיחה עדינה.

8 מקלפים את ראשי הבמיה ומשרים את הבמיות ללא הראש במים קרים.

9 יוצרים מהעיסה של הדג קציצות קטנות

10 מטגנים שמן במחבת וכשהיא לוהטת מוסיפים את הבמיה עם הקציצות. מתבלים את הבמיה במעט מלח ופלפל.

11 מסדרים בצלחת את רוטב העגבניות, מעל את הקציצות וליד את הבמיה.