פיש אנד צ'יפס בסגנון תאילנדי
מנת הפיתה של עדן אור רחמים היא טוויסט תאילנדי על מנת הפיש אנד צ'יפס הבריטית בפיתה מאודה עם סלט תאילנדי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לבצק:
25 גרם שמרים
3 כפיות סוכר
כוס מים
כפית מלח
כף כורכום
חופן עירית קצוצה
פלפל צ'ילי
לסלט:
1 מלפפון
1 גזר
1 קולורבי
1 אשכולית
מלח לפי הטעם
למילוי:
1 זוקיני
חופן אבקת טמפורה
שמן לטיגון עמוק
3 כפות שמן (לדג)
כף קארי צהוב
1 פחית קרם קוקוס
3 פילטים של לברק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפיתות: בקערה, משרים את השמרים, סוכר והמים למשך 10 דקות.
2 מוסיפים את הקמח ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
3 מוסיפים את המלח, הכורכום ולבסוף את העירית, לשים כ- 7 דקות ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
4 לאחר שהבצק תפח, קורצים עיגולים בגודל כדורי פינג- פונג ומניחים על נייר אפייה משומן.
5 מניחים להתפחה של 15 דקות ולאחר מכן מכניסים את עיגולי הבצק לסיר אידוי מעל מים רותחים במשך 15 דקות עד שהפיתות מוכנות.
6 בזמן ההתפחה והאידוי מכינים שאר החומרים: פורסים את הזוקיני לפרוסות דקות וטובלים מכל הכיוונים בטמפורה.
7 מחממים שמן עמוק, ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
8. מפלטים את הלברק לקוביות של 3-4 ס"מ ללא העור.
9. חותכים את המלפפון, הגזר, הקולורבי והצ'ילי לרצועות.
10 מפלטים את האשכולית לפלחים ללא הקליפה.
11 מערבבים את הירקות עם האשכולית וממליחים לפי הטעם.
12 מחממים במחבת 3 כפות שמן, ומוסיפים כף קארי. מטגנים למשך 20 שניות ולאחר מכן מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב.
13 מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים כ-10 דקות.
14 ממלאים את הפיתות המוכנות בדג ובצ'יפס הזוקיני ומגישים לצד הסלט.