אוכל

מיני פאי טוויקס עם שוקולד וקרמל

מזהים את קישוטי השוקולד מלמעלה? מדובר בחטיף טוויקס, ולא רק שהוא מחכה לכם על הציפוי - הוא מחכה לכם גם בפנים. פאי אישי עם קרמל טוויקס ושוקולד, מישהו?

נעה קנריק | בבושקה הפקות ל-mako | פורסם 03/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק הפריך:

140 גרם קמח לבן (כוס)

20 גרם קורנפלור (2 כפות)

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

50 גרם סוכר (רבע כוס)

קורט מלח

2 כפות חלב

חלמון

לטופי קרמל:

400 גרם חלב מרוכז ממותק

200 גרם סוכר חום כהה (כוס לא דחוסה)

75 גרם חמאה

20 גרם סירופ תירס

10 חטיפי מיני טוויקס, קצוצים דק

לקרם השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

50 גרם שמנת מתוקה

לקישוט:

5 חטיפי מיני טוויקס חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק פריך: מחממים תנור ל-175 מעלות. מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, קורנפלור, חמאה, סוכר ומלח לתערובת פירורית (אם אין, אפשר לעשות את זה בידיים). מוסיפים חלב וחלמון ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק.

2 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים גדולים קצת יותר מגודל השקעים בתבנית. מכניסים כל עיגול לשקע בתבנית ואופים כ-12 דקות, עד להזהבה.

3 מכינים טופי קרמל: מחממים בסיר קטן חלב מרוכז, סוכר חום, חמאה וסירופ תירס ומבשלים על להבה בינונית עד שמתקבלת תערובת טופי סמיכה ואחידה. מורידים מהאש ומוסיפים את שברי הטוויקס.

4 יוצקים את תערובת הטופי על בסיסי המיני פאי האפויים ומצננים שעה במקרר.

5 מכינים קרם שוקולד: ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים לתערובת אחידה.

6 יוצקים שכבה דקה של קרם השוקולד על העוגות ומפזרים רבעי מיני טוויקס לקישוט.