אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת12

חטיף שוקולד, קרמל, פיסטוקים ואגוזים

חטיף הטוויקס שהכין יהוידע ממאסטר שף הוא לא סתם טוויקס רגיל. חוץ משוקולד וקרמל יש בו גם פיסטוקים, אגוזים והפתעה אמיתית: טימין! רוצים להכין גם? הנה המתכון

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לביסקויט:

330 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

218 גרם סוכר

90 גרם חלמונים

600 גרם קמח

120 גרם אבקת חלב

70 מ"ל מים

רבע כפית מלח

לקרמל:

250 גרם גלוקוזה

250 מ"ל שמנת מתוקה

125 מ"ל חלב מלא

324 גרם סוכר

לציפוי השוקולד:

300 גרם שוקולד חלב

חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר כ 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים להקציף לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה. מוסיפים את המים ואבקת החלב, ומערבבים.

2 מוסיפים את הקמח ומקפלים ידנית עם לקקן. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים לשכבה דקה. מצננים כ-10 דקות במקרר ובינתיים מחממים תנור ל-150 מעלות.

3 אופים את שכבת הביסקוויט כ-15-20 דקות.. מוציאים מהתנור וחותכים לצורה הרצויה לחטיפים. מחזירים לתנור לכמה דקות ליבוש.

4 מכינים את הקרמל: בסיר קטן מניחים יחד את כל הגלוקוזה, השמנת המתוקה, החלב, הטימין והסוכר ומביאים לרתיחה. מחממים עד ל-115 מעלות ומורידים מיד מהאש. יוצקים מיד לתבנית קטנה ומכסים בביסקוויט כשהקרמל עוד חם. מעבירים לקירור עד שהקרמל מתייצב.

5 חותכים את החטיפים לפי גודל הביסקוויטים שהכנו.

6 מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד החלב וטובלים בו את החטיפים. מניחים בצד על רשת, מפזרים פיסטוקים קצוצים וכשהשוקולד מפסיק לטפטף מעבירים לקירור.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.