אוכל

טרייפל מרס מושחת

הקינוח המשפחתי המושלם, שאוכלים בכפיות ישר מהקערה: שכבות של בראוניז שוקולדיים, קצפת וניל וקצפת שוקולד, יחד עם המון שברים מתוקים של חטיפי מרס. החיים מתחילים עכ-שיו!

נעה קנריק | בבושקה הפקות ל-mako | פורסם 06/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבראוניז:

400 גרם שוקולד מריר

כוס וחצי שמן

 6 ביצים

כוס וחצי סוכר חום

כוס וחצי סוכר לבן

2 כפיות תמצית וניל

קורט מלח

2 כוסות + 8 כפות קמח 

לקצפת:

4 חבילות שמנת מתוקה להקצפה

4 כפות אבקת סוכר

1 שקית אבקת פודינג בטעם שוקולד

להגשה:

סירופ שוקולד

סירופ קרמל

15 יחידות מיני מרס, קצוצות גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים את השוקולד בזהירות במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את השמן והביצים תוך כדי ערבוב מהיר. ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.

4. מוסיפים את שני סוגי הסוכר, הווניל והמלח, ומערבבים.

5 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. 

6 מחלקים את התערובת לשתי תבניות בגודל 20X20 ס"מ כל אחת ואופים את שתיהן כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים את העוגות לגמרי וחותכים לקוביות.

7 מקציפים במיקסר שתי חבילות שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לקערה אחרת.

8 מקציפים את שתי חבילות השמנת המתוקה הנותרות עם אבקת פודינג שוקולד.

9 מרכיבים את הטרייפל: מסדרים קוביות בראוניז בכלי מיוחד לטרייפל או בצנצנת גבוהה. מזלפים חצי מכמות הקצפת לבנה ומעליה חצי מכמות קצפת השוקולד ומפזרים שברי מיני מרס. חוזרים על כל השכבות פעם נוספת.

10 מזלפים סירופ שוקולד וסירופ קרמל מלמעלה, ומגישים.