צילום׃ רות אופק
מרק אפונה פטנט
אין דבר שרות אופק יותר אוהבת מלפנק את אהוביה עם מרק אפונה חם. לשמחתנו, גם אותנו ואתכם היא מכניסה תחת כנפי אהבתה, והנה היא חולקת איתנו את המתכון
רות אופק | ארקוסטיל
| פורסם 04/01/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי כוס אפונה יבשה
2 בצלים בינוניים, קצוצים
2 שיני שום, קצוצות
ליטר (כ-4 כוסות) מים
חצי כפית כמון טחון
רבע כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
2 כפות אורז לבן
אופן ההכנה:
1 משרים את האפונה בקערה עם כ-3 כוסות מים לפחות שעתיים לפני ההכנה (האפונה אמורה לתפוח ולהגיע לנפח של כ-3 כוסות ללא המים).
2 מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהשום משחים.
3 מוסיפים את האפונה (לאחר סינון המים) ויוצקים מעל את המים.
4 מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, ומוסיפים את האורז.
5 סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים כ-40 דקות.
* לקבלת מרקם קרמי טוחנים את המרק בבלנדר מוט.
* מומלץ להגיש עם קרוטונים שעשויים מקוביות לחם שנאפו או עברו טיגון קל.
לבלוג של רות אופק, שמח במטבח