אוכל
צילום׃ אופירה פחימה יחיא, ארקוסטיל

תבשיל בשר וחומוס פיקנטי

המעלות הצונחות פשוט קוראות לנו להוציא את סיר הלחץ מהארון ולתקתק בו תבשיל בשרי טעים ומהביל, קצת חריף עם אפשר. אופירה פחימה יחיא לקחה את החשק הזה והכינה איתו אחלה מנה

אופירה פחימה יחיא | ארקוסטיל | פורסם 06/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח של בשר מספר 5 או 2, חתוך לקוביות גסות מאוד

3 כוסות חומוס גדול שהושרה במים למשך לילה

שליש כוס שמן קנולה (לטיגון ולתיבול)

2 פלפלים חריפים, רצוי אדומים

1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות

4 שיני שום

2 עגבניות, מגורדות בפומפייה גסה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף כמון

1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)

2 כפות פפריקה

לפיתות:

1 ק"ג קמח לבן, מנופה

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

4 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

חצי כוס שמן קנולה (שימו לב לחלוקה באופן ההכנה)

מחבת טפלון איכותית עם מכסה

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הבשר ומעבירים לסיר לחץ יחד עם החומוס.

2 מוסיפים מים עד לכיסוי, מבשלים כחצי שעה ומקררים.

3 בסיר רחב מטגנים קלות מחצית מכמות השמן פלפל חריף וגמבה אדומה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות.

4 מוסיפים עגבניות ומלח ומבשלים מעט עד לצמצום הנוזלים של העגבנייה.

5 מוסיפים את הבשר, החומוס ו-3 כוסות מים (המים צריכים לכסות במעט את הבשר) ומביאים לרתיחה.

6 מוסיפים את התבלינים ויתרת השמן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר והחומוס מתרככים. מתקנים תיבול אם צריך.

7 מגישים ליד הפיתות.

הפיתות:

1 מערבבים בקערה גדולה קמח, שמרים וסוכר.

2 מוסיפים בהדרגה מים ומלח ולשים עד לקבלת בצק דביק (הלישה מאוד חשובה).

3 משמנים מעט את הידיים ולשים שוב. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח שעה.

4 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים (8 או 12, לפי גודל המחבת).

5 מורחים את כדורי הבצק בשמן ומתפיחים פעם נוספת, עד שהם מכפילים נפח.

6 מחממים מעט שמן במחבת, מרדדים כל כדור לפיתה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.

לדף הפייסבוק של אופירה פחימה יחיא, מתוק בפה עם אופירה