אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, ארקוסטיל

צלי כתף עם פטריות ולבבות ארטישוק

בצלי הזה, של יונית צוקרמן, יש כתף בקר שמתבשלת עם שלל תבלינים - אבל יש גם ירקות שעוזרים לה לצאת הכי טעימה שיש. רק תדאגו לסיר אורז לבן, ואתם מכוסים

יונית סולטן צוקרמן | ארקוסטיל | פורסם 23/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן

קילו וחצי בשר מספר 5, חתוך לקוביות (בקשו מהקצב לחתוך)

3 בצלים, פרוסים

2 סלסלות של פטריות בשני צבעים

חבילת לבבות ארטישוק קפואה או 10 לבבות טריים, חתוכים

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

כפית מחוקה של כורכום

כף אבקת מרק בצל

כף אבקת מרק עוף

 

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר לחץ על להבה גדולה, וצורבים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים, ומכניסים לסיר את פרוסות הבצל.

2 כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות, ומטגנים עד שהן מתחילות להתכווץ.

3 מוסיפים את לבבות הארטישוק ואת קוביות הבשר, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומערבבים.

4 מערבבים את אבקות המרק עם 2 כוסות מים רותחים ומוסיפים לסיר (אם מעדיפים להימנע מאבקות מרק ממירים אותן בכף גדושה של חוואייג'). מוודאים שהמים מכסים את הבשר, ומוסיפים עוד מים אם לא.

5 סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים 45 דקות עד שעה על איש בינונית.

6 מגישים על אורז לבן.

לבלוג של יונית, מלכת המטבח