אוכל
צילום׃ דודו בן שמחון

מרק שעועית עם אוסובוקו

כשנמאס מהעוף והקציצות בארוחת שבת, אנחנו מוציאים את סיר הלחץ מהארון ומכינים את המרק הזה. בשרי, סמיך, טעים ומשביע - מי צריך יותר?

דודו בן שמחון | ארקוסטיל | פורסם 30/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 נתחי בשר אוסובוקו

שמן לטיגון

פלפל שחור גרוס

מלח גס

2-3 שיני שום

2 בצלים, חתוכים לרצועות

2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

3 כוסות שעועית לבנה שהושרתה למשך לילה

4 פלפלים אדומים יבשים מתוקים

2 פלפל שאטה חריף

כפית כורכום

כפית כמון

כף מלח

כף פפריקה אדומה

10 כוסות מים

3 כפות שמן 

אופן ההכנה:

1 עוטפים בעזרת הידיים את נתחי האוסובוקו בפלפל שחור גרוס ומלח גס.

2 מחמים את השמן במחבת פסים, מטגנים מעט את שיני השום, מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים אותם היטב מכל צדדיהם.

3 מטגנים בסיר הלחץ את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות והשעועית ומטגנים עוד כ-2 דקות.

4 מסדרים מעל את בשר האוסובוקו ושיני השום. מוסיפים את הפלפלים והתבלינים.

5 מוסיפים 10 כוסות מים ו-3 כפות שמן.

6 מכסים וסוגרים את סיר הלחץ. מבשלים שעה ו-10 דקות.

7 מעבירים את שסתום הסיר למצב יציאת לחץ, ובסיום שחרור הלחץ פותחים את המכסה ומגישים.

לעמוד הפייסבוק של דודו, מטבח של אלופים