מרק שעועית עם אוסובוקו
כשנמאס מהעוף והקציצות בארוחת שבת, אנחנו מוציאים את סיר הלחץ מהארון ומכינים את המרק הזה. בשרי, סמיך, טעים ומשביע - מי צריך יותר?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 נתחי בשר אוסובוקו
שמן לטיגון
פלפל שחור גרוס
מלח גס
2-3 שיני שום
2 בצלים, חתוכים לרצועות
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
3 כוסות שעועית לבנה שהושרתה למשך לילה
4 פלפלים אדומים יבשים מתוקים
2 פלפל שאטה חריף
כפית כורכום
כפית כמון
כף מלח
כף פפריקה אדומה
10 כוסות מים
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
1 עוטפים בעזרת הידיים את נתחי האוסובוקו בפלפל שחור גרוס ומלח גס.
2 מחמים את השמן במחבת פסים, מטגנים מעט את שיני השום, מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים אותם היטב מכל צדדיהם.
3 מטגנים בסיר הלחץ את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות והשעועית ומטגנים עוד כ-2 דקות.
4 מסדרים מעל את בשר האוסובוקו ושיני השום. מוסיפים את הפלפלים והתבלינים.
5 מוסיפים 10 כוסות מים ו-3 כפות שמן.
6 מכסים וסוגרים את סיר הלחץ. מבשלים שעה ו-10 דקות.
7 מעבירים את שסתום הסיר למצב יציאת לחץ, ובסיום שחרור הלחץ פותחים את המכסה ומגישים.
לעמוד הפייסבוק של דודו, מטבח של אלופים