אוכל

"נולדתי להיות איש עסקים, אני לא אשב בבית"

הוא הגיע למאסטר שף עם חוש אסתטי של מהנדס, טעמים של מטבח מרוקאי ולא מעט קסם אישי. רגע אחרי שהוכרז כ"מאסטר שף של ישראל", רותם אלון פגשה את יהודה עמר לראיון קצר ושמעה ממנו למה הוא באמת רצה להיות המנצח של העונה, איזו מנה זוכה לביקוש גבוה בבית ומה התכניות לעתיד? צפו

רותם אלון | mako | פורסם 07:00 06.03.18 

שנה גודל אות

כשיהודה עמר הגיע לאודישן הראשון שלו ב"מאסטר שף", השופטים מיד זיהו את הפוטנציאל שמוגש להם על הצלחת. היום כבר אפשר להגיד שהם צדקו ובענק. עמר הוכרז אמש (שני) כזוכה הגדול של העונה השביעית, ומחזיק מעכשיו גם בתואר "המאסטר שף של ישראל". בראיון ראשון אחרי הזכייה, הוא סיפר לרותם אלון מה באמת גרם לו להילחם כל הדרך עד למקום הראשון: "כל העונה נלחמתי למען הילד שלי, כדי שתהיה לו את הגאווה הזאת והשמחה שניצחתי".

>>חושבים שאתם יכולים להיות "המאסטר שף הבא של ישראל"? ההרשמה לעונה החדשה החלה

במהלך העונה ראינו בעמר מתמודד מפוקס מאוד, שמרכיב מנות מדוייקות ומשורטטות, שהפכו מהר מאוד לטביעת האצבע שלו אצל השופטים. אחרי שלחץ התחרות מאחוריו, עמר לוקח כמה נשימות ומודה שההשתתפות בתכנית גרמה לו להתחבר קצת יותר לצד הרגיש שבו. "עברתי תהליך בעונה הזאת, הלכתי עם הלב והרגש שלי", הוא מסביר שבעבר נמנע מלבכות בסיטואציות מרגשות, "כשראיתי את הילד שלי פרץ ממני הבכי. גיליתי את עצמי מחדש וזה לא כל כך נורא להתרגש, לבכות ולהוציא את הרגשות".

המעריץ הכי גדול של הזוכה הטרי הוא כמובן הבן נהוראי, שסיפק לנו הצצה למנות של אבא שמכבבות בתפירט הביתי: "אני הכי אוהב את העל האש שהוא עושה לנו ואת הדגים של שישי". ומה לגבי מנת הגמר? נהוראי הקטן ממש לא מודאג ובטוח שגם היא תיכנס לתפריט. 

ביום שאחרי הזכייה, ליהודה עמר כבר יש תכניות חדשות בתחום הקולינריה. אם חשבתם שהוא ינוח על זרי דפנה אז הוא דואג להבהיר שלא נמצא אותו יושב בבית בזמן הקרוב: "התאהבתי באוכל ובבישול, זה הולך לי ומצליח. נולדתי להיות איש עסקים אז אני בטוח אמנף את זה".