אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קבב עוף עם פלפלים קלויים

גם אתם מסתכלים לפעמים על מנת חזה העוף ותפוחי האדמה הקבועה, ומתמלאים בשעמום קיומי? הנה הפתרון: קבב עוף מלא בכל טוב עם סלט בורגול ופלפל קלוי. מתכון של נדיה עוואיד מ"מאסטר שף"

נדיה עוויד | mako אוכל | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לקבבים:

קילו חזה עוף טחון

כף מלח

כפית פלפל אנגלי

כפית פלפל שחור

כפית הל

פפריקה מתוקה וחריפה (לפי הטעם)

כף סלט פלפלים קלויים, חתוך לקוביות קטנות

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ (אפשר להמיר בחצי צרור פטרוזיליה)

2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה

חצי כוס פיסטוק חלבי גרוס גס

2 כפות שמן זית

לסלט הבורגול:

כוס בורגול גרוס עדין, שטוף

4 עגבניות

1 בצל, קצוץ דק

2 כפות שמן זית

קופסת סלט פלפלים קלויים (פחות הכמות שנכנסה לקבב)

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

2 כפות נענע, קצוצה

כמה עלי בזיליקום, קצוצים

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

כף סומאק או לימון סחוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מכינים את הקבבים: מערבבים את העוף הטחון עם התבלינים. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, עשבי התיבול הקצוצים, תפוחי האדמה המעוכים, הפיסטוק והשמן, ומערבבים היטב.

3 יוצרים מהתערובת קבבים מאורכים, נועצים בהם שיפודים וצולים כ-15 דקות (אפשר גם להכין את הקבבים עגולים ולא חובה לשפד אותם).

4 מכינים את הבורגול: צולים את העגבניות על אש הכיריים או בתנור כמה דקות עד שהקליפה שלהן נשרפת. מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.

קבב עוף ופלפלים קלויים - ההכנה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קבב עוף ופלפלים קלויים - ההכנה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5 בינתיים משרים את הבורגול בקערה עם מים חמים ל-10 דקות ומסננים בסיום.

6 מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות החתוכות, סלט הפלפלים הקלויים ורסק העגבניות.

7 מוסיפים את התבלינים (למעט הסומק/הלימון), מערבבים ומכבים את האש. מכניסים לתערובת את הבורגול המושרה ולבסוף את עשבי התיבול והסומק/הלימון.

8 מערבבים היטב ומגישים לצד הקבבים.

האם נדיה תעבור את האודישן? (צילום: מתוך מאסטר שף, קשת)
"רוצה לראות שתי מדינות אחת ליד השנייה"|צילום: מתוך מאסטר שף, קשת