אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים

חמים על ארוחת צהריים של אלופים? תרביצו קערה יפה של סלט, אבל לא כזה של ירקות ונבטוטים, מה פתאום - היום אנחנו בקטע של עדשים, קינואה, אגוזים קלויים והפתעות. מתכון של איציק בטאשווילי מ"מאסטר שף"

איציק בטאשווילי | mako אוכל | פורסם 26/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קינואה

כוס עדשים שחורות

שלושת רבעי כוס אגוזי מלך

חצי צרור כוסברה, קצוץ דק

10 עלי נענע

בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)

2 שיני שום

שלושת רבעי כוס גרעיני רימון

4 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מלח

פלפל שחור

שלושת רבעי קופסת סלט קוביות סלק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הקינואה ב-6-7 כוסות מים רותחים כ-7 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול.

2 מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים (אם יש לכם עדשים מבושלות ומסוננות מראש – אפשר להשתמש בהן). שומרים את הקינואה והעדשים בצד.

3 קוצצים את האגוזים גס וקולים על מחבת יבשה (נזהרים שלא יישרפו).

עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים - ההכנה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים - ההכנה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 קוצצים את הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק והשום לתוך קערה ומוסיפים רימונים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

5 מערבבים ומוסיפים את קוביות הסלק. מערבבים שוב עד שכל הטעמים נספגים.

6 כ-20 דקות לפני ההגשה מוסיפים את העדשים והקינואה לקערת הירק ומערבבים היטב, כך שכל הטעמים ייספגו בקינואה. ברגע האחרון מפזרים את אגוזי המלך.

* אפשר ומומלץ להחליף חצי מכמות האגוזים בפקאנים מסוכרים.

האודישן של איציק בטאשווילי (צילום: מתוך
החצ'אפורי הידידותי לצליאקים|צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת