סלט עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים
חמים על ארוחת צהריים של אלופים? תרביצו קערה יפה של סלט, אבל לא כזה של ירקות ונבטוטים, מה פתאום - היום אנחנו בקטע של עדשים, קינואה, אגוזים קלויים והפתעות. מתכון של איציק בטאשווילי מ"מאסטר שף"
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות קינואה
כוס עדשים שחורות
שלושת רבעי כוס אגוזי מלך
חצי צרור כוסברה, קצוץ דק
10 עלי נענע
בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
2 שיני שום
שלושת רבעי כוס גרעיני רימון
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור
שלושת רבעי קופסת סלט קוביות סלק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הקינואה ב-6-7 כוסות מים רותחים כ-7 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול.
2 מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים (אם יש לכם עדשים מבושלות ומסוננות מראש – אפשר להשתמש בהן). שומרים את הקינואה והעדשים בצד.
3 קוצצים את האגוזים גס וקולים על מחבת יבשה (נזהרים שלא יישרפו).
4 קוצצים את הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק והשום לתוך קערה ומוסיפים רימונים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
5 מערבבים ומוסיפים את קוביות הסלק. מערבבים שוב עד שכל הטעמים נספגים.
6 כ-20 דקות לפני ההגשה מוסיפים את העדשים והקינואה לקערת הירק ומערבבים היטב, כך שכל הטעמים ייספגו בקינואה. ברגע האחרון מפזרים את אגוזי המלך.
* אפשר ומומלץ להחליף חצי מכמות האגוזים בפקאנים מסוכרים.