צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
לחמניות ממולאות מטבוחה
להכין לחמנייה עם מטבוחה זה נורא פשוט: קונים לחמנייה, מורחים מטבוחה ואוכלים בכיף. אנחנו מציעים לכם להגדיל ראש ולאפות את הלחמניות בבית עם המטבוחה כבר בפנים. כן כן, בפנים. מתכון של סיון עמר מ"מאסטר שף"
סיון עמר | mako אוכל
| פורסם 04/01/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (16 מנות):
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים
חצי כוס שמן
כף פפריקה
כף מלח
למילוי:
סלט מטבוחה
ללחמניות:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק (למעט המלח) במיקסר עם וו לישה ולשים כ-8 דקות.
2 מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-3 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה.
3 קורצים מהבצק כדורים קטנים (כ-18 כדורים).
4 משטחים מעט כל אחד מכדורי הבצק, ממלאים במעט מטבוחה וסוגרים.
![לחמניות ממולאות מטבוחה - ההכנה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/11/16/oz_benny_matbuha2_c.jpg)
5 מסדרים את הכדורים הממולאים על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה כשהחלק הסגור פונה כלפי מטה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
6 אופים 14-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
* טיפ: ניתן להעשיר את המלית גם בחצי קופסה של חציל קלוי.
![סיון עמר לוקחת סיכון באודישן (צילום: מתוך](https://img.mako.co.il/2017/11/02/vlcsnap-0450-02-07-02h42m40s392_c.jpg)