אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות ממולאות מטבוחה

להכין לחמנייה עם מטבוחה זה נורא פשוט: קונים לחמנייה, מורחים מטבוחה ואוכלים בכיף. אנחנו מציעים לכם להגדיל ראש ולאפות את הלחמניות בבית עם המטבוחה כבר בפנים. כן כן, בפנים. מתכון של סיון עמר מ"מאסטר שף"

סיון עמר | mako אוכל | פורסם 04/01/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לבצק:

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

2 וחצי כוסות מים

חצי כוס שמן

כף פפריקה

כף מלח

למילוי:

סלט מטבוחה

ללחמניות:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק (למעט המלח) במיקסר עם וו לישה ולשים כ-8 דקות.

2 מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-3 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה.

3 קורצים מהבצק כדורים קטנים (כ-18 כדורים).

4 משטחים מעט כל אחד מכדורי הבצק, ממלאים במעט מטבוחה וסוגרים.

לחמניות ממולאות מטבוחה - ההכנה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחמניות ממולאות מטבוחה - ההכנה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5 מסדרים את הכדורים הממולאים על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה כשהחלק הסגור פונה כלפי מטה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

6 אופים 14-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

* טיפ: ניתן להעשיר את המלית גם בחצי קופסה של חציל קלוי.

סיון עמר לוקחת סיכון באודישן (צילום: מתוך
האם היא הצליחה להרשים את השופטים?|צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת