וופל בלגי עם פירות ונוטלה
כשאנחנו חושבים על פינוק אמיתי, אחד כזה מושחת, בלי נקיפות מצפון ובלי לחסוך בכלום - אנחנו חושבים על וופל בלגי. כאן הוא מגיע בגרסה ביתית נהדרת עם פירות טריים שאוהבים ונוטלה. אנחנו צריכים להגיד עוד משהו?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 ביצים
40 גרם (רבע כוס ועוד כף) חמאה
45 גרם (רבע כוס) סוכר
70 גרם (חצי כוס) קמח רגיל
כפית תמצית וניל
קורט מלח
להגשה:
90 גרם נוטלה
נענע, לקישוט
פירות טריים, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מפרידים את החלמונים מהחלבונים. טורפים את החלבונים עד להתייצבות וממיסים את החמאה במחבת. שימו לב - אל תאפשרו לה להתקרר.
2 טורפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה. כשלא נותרו גושים בתערובת, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים בזהירות.
3 לאחר מכן, מוסיפים את החלבונים ומערבבים בתנועות מעגליות מלמטה למעלה.
4 לבסוף, מוסיפים את הקמח, הווניל וקורט מלח ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
5 מחממים את מכשיר הוואפל ומוסיפים קוביית חמאה בחלק העליון והתחתון. לוקחים מצקת מהבלילה ומוזגים למרכז מכשיר הוואפל. מבשלים כ-5 דקות עד שהוואפל זהוב (המכשירים להכנת וופל שונים זה מזה. אם הוראות ההכנה לא מתאימות למכשיר שברשותכם - פעלו בהתאם להנחיות השימוש במכשיר).
6 מורחים על כל וואפל 15 גרם נוטלה ומקשטים בפירות טריים ובנענע.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות