אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

וופל בלגי עם פירות ונוטלה

כשאנחנו חושבים על פינוק אמיתי, אחד כזה מושחת, בלי נקיפות מצפון ובלי לחסוך בכלום - אנחנו חושבים על וופל בלגי. כאן הוא מגיע בגרסה ביתית נהדרת עם פירות טריים שאוהבים ונוטלה. אנחנו צריכים להגיד עוד משהו?

עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה | פורסם 09/11/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 ביצים

40 גרם (רבע כוס ועוד כף) חמאה

45 גרם (רבע כוס) סוכר

70 גרם (חצי כוס) קמח רגיל

כפית תמצית וניל

קורט מלח

להגשה:

90 גרם נוטלה

נענע, לקישוט

פירות טריים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מפרידים את החלמונים מהחלבונים. טורפים את החלבונים עד להתייצבות וממיסים את החמאה במחבת. שימו לב - אל תאפשרו לה להתקרר.

2 טורפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה. כשלא נותרו גושים בתערובת, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים בזהירות.

3 לאחר מכן, מוסיפים את החלבונים ומערבבים בתנועות מעגליות מלמטה למעלה.

4 לבסוף, מוסיפים את הקמח, הווניל וקורט מלח ומערבבים את כל המרכיבים יחד.

5 מחממים את מכשיר הוואפל ומוסיפים קוביית חמאה בחלק העליון והתחתון. לוקחים מצקת מהבלילה ומוזגים למרכז מכשיר הוואפל. מבשלים כ-5 דקות עד שהוואפל זהוב (המכשירים להכנת וופל שונים זה מזה. אם הוראות ההכנה לא מתאימות למכשיר שברשותכם - פעלו בהתאם להנחיות השימוש במכשיר).

6 מורחים על כל וואפל 15 גרם נוטלה ומקשטים בפירות טריים ובנענע.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות