אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פוקצ'ות עם נוטלה

כמו כל דבר בחיים, גם מוצר צריכה בסיסי כמו לחם-עם-שוקולד אפשר לאכול סתם ואפשר מושלם: קבלו מתכון לפוקצ'ות קלילות להכנה (כמעט בלי זמן התפחה), מושלמות עם ממרח נוטלה וקצת מלח גס מלמעלה

עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה | פורסם 23/11/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל

6 גרם (כפית יפה) מלח

5 גרם (כפית יפה) שמרים יבשים, או 15 גרם (שליש שקית) שמרים טריים

170 מ"ל (שני שליש כוס ועוד כף) מים פושרים

32 מ"ל (2 כפות) שמן זית

מלח גס, לקישוט

60 גרם נוטלה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, שמרים, מים פושרים ומחצית משמן הזית. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי.

2 מרדדים את הבצק במערוך לעובי של סנטימטר וחצי בערך (כן, בלי לחכות שהוא יתפח), מעבירים לתבנית אפייה, מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפוח עד להכפלת הנפח (כחצי שעה).

3 לפני האפייה מטפטפים מעל את שמן הזית הנותר ומפזרים מלח גס. אופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 20 דקות.

4 לאחר שהתקררה, חותכים את הפוקצ'ה ל-8 חלקים וממלאים כל חלק בכ-7 גרם נוטלה.

* אנחנו הגדלנו את כמות הנוטלה, וזה מה שאתם רואים בתמונה. בכמות המצוינת במתכון מתקבלת שכבת נוטלה דקה יותר. 

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות