אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת ספוג עם נוטלה

מכורים לסנדוויץ' עם שוקולד? אז קבלו אותו בגרסת העוגה. טעם של חלה רכה ואוורירית ממולאת בנוטלה, וכל זה ב-6 מרכיבים וממש לא הרבה עבודה. תוספת של עיטורי כוכבים הופכת אותה למגניבה אמיתית

עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה | פורסם 21/11/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

50 גרם (5 כפות) קמח

50 גרם (5 כפות) קורנפלור

4 ביצים, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים וחלמונים

140 גרם (שני שליש כוס) סוכר

100 גרם נוטלה

30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית 22 ס"מ. מנפים יחד את הקמח והקורנפלור. טורפים היטב בקערה את החלמונים עם 40 גרם מהסוכר (3 כפות) כמה דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר (מוסיפים את הסוכר בהדרגה) כמה דקות, עד לקבלת קצף יציב.

3 מערבבים את הקמח לתוך החלמונים בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את קציפת החלבונים ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ואופים 30-40 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. מצננים.

4 מוציאים את העוגה מהתבנית בזהירות, בעזרת סכין משוננת פורסים אותה במרכזה ל-2 שכבות שוות וממלאים בנוטלה.

5 עבור עיטור הכוכבים גוזרים כוכבים מבריסטול, מניחים על העוגה ומפדרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

הערות:

* אם אתם משתמשים בתבנית בקוטר 24 ס"מ, הגדילו את הכמויות ב-20 אחוז.

* העוגה טעימה יותר יום למחרת, אחרי שספחה נוזלים מהמלית.

* אנחנו הגדלנו את כמות הנוטלה, וזה מה שאתם רואים בתמונה. בכמות המצוינת במתכון מתקבלת שכבת נוטלה דקה יותר.

 

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות