עוגת ספוג עם נוטלה
מכורים לסנדוויץ' עם שוקולד? אז קבלו אותו בגרסת העוגה. טעם של חלה רכה ואוורירית ממולאת בנוטלה, וכל זה ב-6 מרכיבים וממש לא הרבה עבודה. תוספת של עיטורי כוכבים הופכת אותה למגניבה אמיתית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
50 גרם (5 כפות) קמח
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
4 ביצים, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים וחלמונים
140 גרם (שני שליש כוס) סוכר
100 גרם נוטלה
30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית 22 ס"מ. מנפים יחד את הקמח והקורנפלור. טורפים היטב בקערה את החלמונים עם 40 גרם מהסוכר (3 כפות) כמה דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר (מוסיפים את הסוכר בהדרגה) כמה דקות, עד לקבלת קצף יציב.
3 מערבבים את הקמח לתוך החלמונים בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את קציפת החלבונים ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ואופים 30-40 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. מצננים.
4 מוציאים את העוגה מהתבנית בזהירות, בעזרת סכין משוננת פורסים אותה במרכזה ל-2 שכבות שוות וממלאים בנוטלה.
5 עבור עיטור הכוכבים גוזרים כוכבים מבריסטול, מניחים על העוגה ומפדרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
הערות:
* אם אתם משתמשים בתבנית בקוטר 24 ס"מ, הגדילו את הכמויות ב-20 אחוז.
* העוגה טעימה יותר יום למחרת, אחרי שספחה נוזלים מהמלית.
* אנחנו הגדלנו את כמות הנוטלה, וזה מה שאתם רואים בתמונה. בכמות המצוינת במתכון מתקבלת שכבת נוטלה דקה יותר.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות