אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

מיני פנקייקס עם נוטלה

רוצים לפנק אותנו? אין בעיה, אל תתאמצו לחפש רעיונות, הנה כל מה שאתם צריכים: מתכון למיני פנקייקס אווריריים עם נוטלה, פירות טריים ונענע. אל תחפשו אירוע מיוחד, פשוט תכינו, אנחנו נסתדר משם

עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה | פורסם 14/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

ביצה גדולה בטמפרטורת החדר

קורט מלח

10 גרם (כף ועוד חצי כפית) סוכר

100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח רגיל

2 גרם (קצת פחות מכפית) אבקת אפייה

125 מ"ל (חצי כוס) חלב מלא

15 מ"ל (כף) שמן חמניות

60 גרם נוטלה

פירות טריים, לקישוט

נענע, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מפרידים את החלמון והחלבון לשתי קערות נפרדות.

2 בקערה הראשונה טורפים במטרפה את חלבון הביצה עם המלח עד לקבלת תערובת אוורירית (משקיענים יכולים להקציף את החלבון ממש בעזרת מיקסר) ומניחים בצד. בקערה השנייה מקציפים את החלמון עם הסוכר, ואז מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

3 מערבבים בקערה נוספת את החלב והשמן ומוסיפים לתערובת. לבסוף מוסיפים את החלבון ומערבבים בעדינות. מניחים במקרר למשך 15 דקות.

4 כשהתערובת מוכנה מניחים כף מהבלילה במחבת נון-סטיק חמה תוך יצירת עיגולים של כ-6-7 ס"מ ומטגנים על אש בינונית. לאחר כדקה הופכים את הפנקייק, וכאשר הוא זהוב מוציאים אותו מהמחבת.

5 מגישים שני פנקייקים כאשר על כל אחד מורחים כ-7 גרם (כחצי כף) נוטלה ומקשטים בפירות טריים (תותים, פירות יער, אפרסקים, מנגו) ובנענע.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות