אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגות ג'נדויה אישיות עם נוטלה

עוגות אישיות מקסימות של שוקולד ג'נדויה איכותי, עם מלית נוטלה כיפית במרכז. גדול עליכם? אפשר גם ללכת על תבנית מאפינס ושוקולד חלב רגיל, ולקשט בנוטלה איך שמתחשק. עדיין ייצא טעים אש

עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה | פורסם 16/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 ביצים בטמפרטורת החדר

80 גרם שוקולד ג'נדויה (אם אין - שוקולד חלב רגיל)

75 גרם חמאה, בקוביות קטנות

35 גרם (3 כפות וחצי) קמח שקדים

35 גרם (3 כפות וחצי) אבקת סוכר

60 גרם (שליש כוס פחות כפית) סוכר

40 גרם (4 כפות) קמח לעוגות ולעוגיות

150 גרם נוטלה

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

2 ממיסים את השוקולד על בן מארי לנוזל חלק (45-50 מעלות). מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מנפים פנימה קמח שקדים ואבקת סוכר ומערבבים לתערובת חלקה.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר (בהדרגה) לקצף לבן, יציב ומבריק. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך בלילת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת חלקה.

3 מחלקים את התערובת בין שקעים משומנים ומקומחים של תבנית סיליקון בצורת סברינות עד שני שליש מגובה השקע, ואופים 12-15 דקות עד שהעוגות זהובות וקפיציות למגע. הקפידו שלא לאפות את העוגות יתר על המידה, הן עדיין רכות בתום האפייה אך יתייצבו כשיצטננו.

4 מצננים את העוגות מעט בתבנית והופכים על צלחת הגשה. ממלאים את השקעים במרכז העוגות בנוטלה. מפדרים במעט אבקת סוכר בעת ההגשה.

*אפשר גם ללכת על תבנית שקעים רגילה, ולצפות בנוטלה מלמעלה. 

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות