צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל
כוכבי פרנץ' טוסט במלית נוטלה
הפרנץ' טוסט הישן והטוב משתדרג לסנדוויץ' ממולא בממרח אגוזי לוז. אז אם יש חלה בסביבה - זו כנראה הדרך המושלמת לנצל אותה
עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה
| פורסם 02/12/16
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
8 פרוסות חלה או לחם בריוש
2 ביצים
160 מ"ל (שני שליש כוס) חלב
20 גרם (2 כפות) סוכר
קורט קינמון
20 גרם חמאה
40 גרם (2 כפות יפות) נוטלה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 לילה לפני ההכנה מסדרים את פרוסות החלה או הבריוש על רשת אפייה ומשאירים לייבוש למשך הלילה.
2 יום למחרת טורפים יחד את הביצים עם החלב, הסוכר והקינמון עד לקבלת בלילה חלקה.
3 ממיסים במחבת מעל להבה בינונית את החמאה. טובלים כל פרוסת לחם בבלילת הביצים לכמה שניות, ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. חוזרים על הפעולה עם כל פרוסות הלחם.
4 בעזרת חותכן כוכב גדול חותכים את הפרנץ' טוסט לכוכבים. מצמידים כל זוג כוכבים בעזרת 5 גרם נוטלה. מעטרים בנוטלה ובאבקת סוכר ואוכלים מיד.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות