אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פטריות ממולאות

אם יש מנה שהיא הצלחה בטוחה, כזאת שכולם אוהבים - מגדול ועד הילד שלנו שאף פעם לא אוכל כלום - הרי היא המנה הזאת: פטריות ממולאות בגבינות עם תיבול משגע של שום, בזיליקום ותימין. מושלמות לאירוח וגם בכלל

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 15/11/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 260 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חבילות פטריות שמפיניון

שמן זית לטיגון

בצל, קצוץ דק

קוביית שום כתוש קפוא

עלים מ-5 ענפי תימין

קוביית בזיליקום קפוא

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

50 גרם גבינת פטה מפוררת

מלח

פלפל לבן

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 קוטמים את הרגליים של פטריות השמפיניון וקוצצים אותן דק.

2 במחבת עם שמן זית מטגנים בצל, שום, תימין, בזיליקום ואת רגלי השמפיניון עד להשחמה.

3 מעבירים לקערה, מוסיפים את המוצרלה והפטה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל (לבן, שחור או גם וגם). 

4 ממלאים את הפטריות ומסדרים אותן בתבנית עם נייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד להשחמה. 

פטריות מולאות - הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מטגנים, ממלאים - ולתנור|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל