אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סלמון אפוי בתנור בחמאת שום-שמיר

היה לכם יום ארוך? איזה מזל שארוחת ערב בריאה, קלילה ובעיקר סופר טעימה היא כבר לא סיפור גדול: סלמון אפוי בחמאת שום ושמיר, בלי לקצוץ-לכתוש-לטחון, שמכינים בצ'יק ואוכלים בכיף

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 24/11/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 חתיכות סלמון במשקל 150 גרם כל אחת

מלח

פלפל שחור

קוביית שום קפוא

מיץ לימון לפי הטעם

קוביית שמיר קפוא

2 כפות חמאה רכה

כף שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הסלמון במלח ופלפל.

2 מערבבים בקערה קטנה שום, לימון, שמיר וחמאה רכה ומורחים על הצד העליון של הסלמון (ללא העור).

סלמון אפוי בתנור - ההכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מורחים היטב את הצד העליון|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית וצורבים את הסלמון 2 דקות מכל צד (מתחילים כשהעור כלפי מטה).

4 מעבירים את הסלמון לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך כ-5 דקות.