צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
סלמון אפוי בתנור בחמאת שום-שמיר
היה לכם יום ארוך? איזה מזל שארוחת ערב בריאה, קלילה ובעיקר סופר טעימה היא כבר לא סיפור גדול: סלמון אפוי בחמאת שום ושמיר, בלי לקצוץ-לכתוש-לטחון, שמכינים בצ'יק ואוכלים בכיף
בת חן דיאמנט | mako אוכל
| פורסם 24/11/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
2 חתיכות סלמון במשקל 150 גרם כל אחת
מלח
פלפל שחור
קוביית שום קפוא
מיץ לימון לפי הטעם
קוביית שמיר קפוא
2 כפות חמאה רכה
כף שמן זית, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הסלמון במלח ופלפל.
2 מערבבים בקערה קטנה שום, לימון, שמיר וחמאה רכה ומורחים על הצד העליון של הסלמון (ללא העור).
3 מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית וצורבים את הסלמון 2 דקות מכל צד (מתחילים כשהעור כלפי מטה).
4 מעבירים את הסלמון לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך כ-5 דקות.