צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
מקלות שום עם בזיליקום ומוצרלה
מכירים את זה שאתם אוכלים אחד, ואז עוד אחד, ואז חוטפים עוד אחד אחרון בהחלט ליתר ביטחון? זה בדיוק הסיפור של מקלות השום וגבינה האלה. הכנו אותם לאורחים אבל חיסלנו בעצמנו עוד קודם ואנחנו לא מתחרטים על כלום
בת חן דיאמנט | mako אוכל
| פורסם 28/11/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 קוביות שום קפוא
2 קוביות בזיליקום קפוא
4 כפות חמאה רכה
כוס מים פושרים
2 וחצי כפיות שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
3 כוסות קמח לחם
100 גרם מוצרלה מגורדת
מלח אטלנטי לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה קטנה שום, בזיליקום וחמאה ומניחים בצד.
2 מערבבים במיקסר מים, שמרים וסוכר. ממתינים כ-3 דקות עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים מלח, שמן וקמח ולשים 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
3 מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה מכוסה במגבת.
4 עיצוב: מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, מורחים את תערובת החמאה ומפזרים מוצרלה ומעט מלח אטלנטי.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות כ-10 דקות, עד להשחמה.
6 כשהבצק יוצא מהתנור נותנים לו מעט להתקרר, וחותכים אותו לרצועות בעזרת גלגלת של פיצה.