לביבות כרובית וקשקבל
גם את הנשנוש הביתי הכי אהוב אפשר לשדרג בקלות: לביבות מפנקות ועשירות בטעם עם כרובית, גבינת קשקבל, שום ופטרוזיליה. רוטב מהיר של יוגורט ושמיר בצד, וזהו - אנחנו (ואתם) לגמרי מסודרים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כרובית גדולה שלמה
חצי כרישה, חצויה לאורך
2 קוביות בצל מטוגן
קוביית שום קפוא
2 קוביות פטרוזיליה קפואות
100 גרם גבינת קשקבל, מגורדת
חצי כוס פירורי לחם
2 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס דק
פלפל לבן
4 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
יוגורט טבעי 3%
מלח
פלפל לבן
קוביית שמיר קפוא
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הכרובית בשלמותה (עם הגבעולים הירוקים) בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהיא מתרככת (כ-20 דקות).
2 קוצצים גס את הכרובית בעזרת סכין ומועכים קלות בעזרת מזלג (חשוב שהכרובית לא תהפוך לפירה ושיישארו בה גושים קטנים).
3 מטגנים במחבת עם מעט שמן זית כרישה, שום ופטרוזיליה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל המטוגן.
4 מוסיפים לקערת הכרובית את תערובת הכרישה-בצל ואת יתר החומרים (קשקבל, פירורי לחם, ביצים ותבלינים), מערבבים היטב ומתבלים.
5 יוצרים לביבות עם ידיים מעט רטובות וצורבים במחבת עם שמן זית משני הצדדים כשתי דקות סך הכל.
6 להכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים יחדיו ומגישים לצד הלביבות.