אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות כרובית וקשקבל

גם את הנשנוש הביתי הכי אהוב אפשר לשדרג בקלות: לביבות מפנקות ועשירות בטעם עם כרובית, גבינת קשקבל, שום ופטרוזיליה. רוטב מהיר של יוגורט ושמיר בצד, וזהו - אנחנו (ואתם) לגמרי מסודרים

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 12/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית גדולה שלמה

חצי כרישה, חצויה לאורך

2 קוביות בצל מטוגן

קוביית שום קפוא

2 קוביות פטרוזיליה קפואות

100 גרם גבינת קשקבל, מגורדת

חצי כוס פירורי לחם

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס דק

פלפל לבן

4 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:

יוגורט טבעי 3%

מלח

פלפל לבן

קוביית שמיר קפוא

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הכרובית בשלמותה (עם הגבעולים הירוקים) בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהיא מתרככת (כ-20 דקות).

2 קוצצים גס את הכרובית בעזרת סכין ומועכים קלות בעזרת מזלג (חשוב שהכרובית לא תהפוך לפירה ושיישארו בה גושים קטנים).

3 מטגנים במחבת עם מעט שמן זית כרישה, שום ופטרוזיליה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל המטוגן.

4 מוסיפים לקערת הכרובית את תערובת הכרישה-בצל ואת יתר החומרים (קשקבל, פירורי לחם, ביצים ותבלינים), מערבבים היטב ומתבלים.

5 יוצרים לביבות עם ידיים מעט רטובות וצורבים במחבת עם שמן זית משני הצדדים כשתי דקות סך הכל. 

לביבות כרובית וקשקבל- הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
הטריק הוא לעבוד עם ידיים רטובות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 להכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים יחדיו ומגישים לצד הלביבות.