פרייד רייס טעים במיוחד
מנה קלאסית של אורז וירקות הופכת ללהיט אסייתי בעזרת ווק וכמה תוספות פשוטות: שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, כוסברה, אפונת גינה, בצל ירוק, שקדים קלויים, סויה וכמובן - ביצה. מי קופץ איתנו ללאנץ' בבנגקוק?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 ביצים
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית פלפל לבן
קוביית ג'ינג'ר קפוא
קוביית שום קפוא
קוביית כוסברה קפואה
קוביית צ'ילי קפוא
2 כוסות אורז מבושל וקר (לילה במקרר)
כוס אפונת גינה
3 כפות סויה
חצי כוס שקדים, שלמים וקלויים
3 יחידות בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
אופן ההכנה:
1 בקערה קטנה טורפים את הביצים ומתבלים אותן בפלפל לבן וכפית שמן קנולה.
2 מחממים ווק, מוסיפים שמן ומכינים חביתה רכה. כשהחביתה מוכנה מוציאים אותה ומניחים בצד.
3 מוסיפים שמן לווק, ברגע שהשמן מעלה עשן מוסיפים ג'ינג'ר, שום, כוסברה וצ'ילי, ומטגנים קלות עד להזהבה כחצי דקה.
4 מוסיפים לווק את האורז וממשיכים לערבב כ-3 דקות תוך כדי הפרדת האורז.
5 מוסיפים לווק אפונת גינה ומקפיצים כדקה.
6 מתבלים בסויה ופלפל לבן ומערבבים כ-3 דקות עד שהאורז מתחמם היטב. מוסיפים את החביתה שהכנו ומפרידים אותה לחתיכות בעזרת כפות הווק.
7 מכבים את האש, מוסיפים את השקדים הקלויים והבצל הירוק, מערבבים ומגישים.