אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פרייד רייס טעים במיוחד

מנה קלאסית של אורז וירקות הופכת ללהיט אסייתי בעזרת ווק וכמה תוספות פשוטות: שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, כוסברה, אפונת גינה, בצל ירוק, שקדים קלויים, סויה וכמובן - ביצה. מי קופץ איתנו ללאנץ' בבנגקוק?

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 06/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים

2 כפות שמן קנולה

חצי כפית פלפל לבן

קוביית ג'ינג'ר קפוא

קוביית שום קפוא

קוביית כוסברה קפואה

קוביית צ'ילי קפוא

2 כוסות אורז מבושל וקר (לילה במקרר)

כוס אפונת גינה

3 כפות סויה

חצי כוס שקדים, שלמים וקלויים

3 יחידות בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות

אופן ההכנה:

1 בקערה קטנה טורפים את הביצים ומתבלים אותן בפלפל לבן וכפית שמן קנולה.

2 מחממים ווק, מוסיפים שמן ומכינים חביתה רכה. כשהחביתה מוכנה מוציאים אותה ומניחים בצד.

3 מוסיפים שמן לווק, ברגע שהשמן מעלה עשן מוסיפים ג'ינג'ר, שום, כוסברה וצ'ילי, ומטגנים קלות עד להזהבה כחצי דקה.

4 מוסיפים לווק את האורז וממשיכים לערבב כ-3 דקות תוך כדי הפרדת האורז. 

5 מוסיפים לווק אפונת גינה ומקפיצים כדקה.

פרייד רייס - הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מפרקים את החביתה בעזרת הכפות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 מתבלים בסויה ופלפל לבן ומערבבים כ-3 דקות עד שהאורז מתחמם היטב. מוסיפים את החביתה שהכנו ומפרידים אותה לחתיכות בעזרת כפות הווק.

7 מכבים את האש, מוסיפים את השקדים הקלויים והבצל הירוק, מערבבים ומגישים.