אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

נודלס עוף עם פטריות וברוקולי

מנה צבעונית וטעימה שכל כולה דורשת פחות מחצי שעה של עבודה: נודלס עם עוף במרינדה, פטריות וברוקולי, ורוטב מצוין של סויה, טריאקי, שמן שומשום וגם קצת צ'ילי (או יותר, לאמיצים). לטעום את אסיה בלי לצאת מהמטבח

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 30/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו חזה עוף, חתוך לקוביות

מעט שמן

קוביית ג'ינג'ר קפוא

קוביית שום קפוא

קוביית כוסברה קפואה

בצל, חצוי ופרוס דק

חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

ראש ברוקולי, חלוט ומחולק לפרחים קטנים

חבילה (400 גרם) נודלס, מבושלות לפי הוראות היצרן

3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לטבעות דקות

שמן קנולה לטיגון

למרינדה:

2 כפיות רוטב סויה

2 כפיות יין לבן

2 כפיות קורנפלור

רבע כפית פלפל לבן

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה

4 כפות רוטב טריאקי

כף שמן שומשום

קוביית צ'ילי לתיבול

חצי כוס ציר עוף או מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את העוף לחצי שעה.

2 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.

3 מחממים את הווק על האש הכי גבוהה שיש, מוסיפים מעט שמן ומכניסים פנימה את חתיכות העוף. מטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות עד להשחמה. מוציאים את העוף למגש.

4 מוסיפים לווק עוד קצת שמן, ג'ינג'ר, שום, כוסברה ובצל ומערבבים חצי דקה.

נודלס עם עוף, פטריות וברוקולי - הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לא לשכוח להוסיף עוד שמן|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5 מוסיפים את הפטריות והברוקולי ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העוף ומערבבים, מוסיפים את הנודלס ומערבבים.

6 מוסיפים את הרוטב, מערבבים, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.