אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שבלולי בצק עלים

הכירו את הנשנוש הכי חמוד בסביבה: שבלולי בצק עלים עם תערובת גבינות ותיבול של בזיליקום, פריכים ומתפצחים בפה. מדובר במתכון כל כך ידידותי שמראש הלכנו על כמות כפולה, ולא התחרטנו לרגע

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 22/11/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בצק עלים על בסיס חמאה, מופשרת

ביצה טרופה, להברשה

למלית:

חבילה (250 גרם) גבינת שמנת רכה 

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מגורדת

2 קוביות בזיליקום קפוא

חצי כוס זיתים שחורים קצוצים דק

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

2 מחלקים את הבצק המרודד לשלושה מלבנים.

3 מורחים כל מלבן בתערובת הגבינות (המלית צריכה לכסות את כל המלבן).

שבלולי בצק עלים - הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שימו לב - את הגבינה מורחים על כל שטח הבצק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 מגלגלים לרולדה הדוקה ועוטפים בניילון נצמד. מקפיאים למשך כשעתיים (על מנת שנוכל לחתוך בקלות).

5 מוציאים מהמקפיא ופורסים דק לעיגולים.

6 מסדרים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה.

7 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25-30 דקות, עד הזהבה.