צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
שבלולי בצק עלים
הכירו את הנשנוש הכי חמוד בסביבה: שבלולי בצק עלים עם תערובת גבינות ותיבול של בזיליקום, פריכים ומתפצחים בפה. מדובר במתכון כל כך ידידותי שמראש הלכנו על כמות כפולה, ולא התחרטנו לרגע
בת חן דיאמנט | mako אוכל
| פורסם 22/11/16
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת בצק עלים על בסיס חמאה, מופשרת
ביצה טרופה, להברשה
למלית:
חבילה (250 גרם) גבינת שמנת רכה
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
2 קוביות בזיליקום קפוא
חצי כוס זיתים שחורים קצוצים דק
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
2 מחלקים את הבצק המרודד לשלושה מלבנים.
3 מורחים כל מלבן בתערובת הגבינות (המלית צריכה לכסות את כל המלבן).
4 מגלגלים לרולדה הדוקה ועוטפים בניילון נצמד. מקפיאים למשך כשעתיים (על מנת שנוכל לחתוך בקלות).
5 מוציאים מהמקפיא ופורסים דק לעיגולים.
6 מסדרים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25-30 דקות, עד הזהבה.