המרכיבים:
500 גרם בשר טחון רזה
4 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות (נותן לקציצות אווריריות)
בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
חצי צרור כוסברה, קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
כף מים
תבלינים:
מלח
פלפל גרוס
כמון
קינמון
* ניתן להוסיף גם תיבול חריף: 2 כפיות פפריקה חריפה או אריסה טוניסאית, או אפילו סחוג.
1. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה: הבשר, הלחם, הבצל, השום, עשבי התיבול, המים והתבלינים. לשים את התערובת בידיים - ובכך מבטיחים קציצות מאוחדות ולא מתפרקות.
2. מכינים מהתערובת קציצות שמנמנות, ומעבירים לקירור לפני הטיגון (בקירור יתייצב החלבון, מה שמבטיח קציצה שלמה, נימוחה ועסיסית).
3. מטגנים את הקציצות במעט שמן חם במחבת טפלון חמה. כשרואים מסביב לקציצות פס לבנבן - הופכים אותן ומטגנים מהצד השני.
הסרטון בהשתתפות: אורן אלון – מדריך קולינרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה | מאור דרי - תלמיד במגמת אמנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה.