5 טיפים להכנת בצק שמרים מתוק:
1. ערבבו את השמרים עם הקמח מיד בתחילת העבודה. כך תמנעו מגע של השמרים עם מרכיבים אחרים במתכון שעלולים לפגוע בהם.
2. גם כשעובדים עם מערבל - תמיד כדאי לחתוך את החמאה או המרגרינה לקוביות. הדבר יקל על הבצק לספוג לתוכו את החומר.
3. את המלח מוסיפים רק בסוף! מגע ישיר של המלח עם השמרים עלול להרוס אותם.
4. כשעובדים עם מיקסר יש להקפיד לא לעבור את מהירות מספר 3 (או מהירות בינונית), כדי למנוע מצב שהמיקסר מתחמם יתר על המידה ומחמם את הבצק.
5. כשהבצק יוצא המיקסר הוא לח ודביק. זו תכונה מצוינת עבור בצק שמרים ואנחנו רוצים אותו בדיוק כך - ככל שהבצק לח יותר כך המאפה ייקבל מרקם טוב יותר וישמור על הטריות לאורך זמן. לכן - למרות הדביקות, לא נוסיף קמח ולא נקמח את משטח העבודה. כשעובדים עם הבצק יש לבדוק מדי פעם שהוא לא נדבק למשטח.
מתכון למאפה שמרים מתוק
חומרים (ל-4 עוגות):
1 ק"ג קמח
15 גרם שמרים
70 גרם סוכר
10 גרם מלח
2 ביצים
200 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
כף ברנדי
מעט תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מכניסים למיקסר את כל החומרים היבשים על פי הסדר הבא: קמח, שמרים וסוכר. מערבבים את כל החומרים ובסוף מוסיפים את המלח.
2. מוסיפים את כל החומרים הרטובים: ביצים, חמאה, ברנדי, תמצית וניל, גרדת תפוז ומים. חשוב מאד לא לשפוך את כל כמות המים בבת אחת אלא בהדרגה. הבצק צריך לצאת לח.
3. לשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. מתפיחים עד להכפלת הנפח - בערך שעה.
4. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מרדדים וממלאים באיזה מילוי שרוצים. מתפיחים שוב ואופים בחום של 170 מעלות למשך 25-35 דקות.
טיפ: רצוי למרוח את המאפה בסירופ סוכר לקבלת מראה מבריק ועסיסיות (סירופ סוכר מכינים על ידי המסת כוס סוכר בכוס מים).
הסרטון בהשתתפות: אורן אלון - מדריך קולנרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה | ליאור סעידוב - תלמיד במגמת אומנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה