למרות שהדרך של גל אופיר קופף ב"מאסטר שף" לא הייתה מאוד ארוכה, היא הפכה להיות אחת המתמודדות הבולטות ולאו דווקא בנסיבות משמחות. במהלך משימת הדו-קרב, שהכניסה אותה לנבחרת, היא זכתה ללא מעט ביקורות מצד הקהל על ההתנהלות שלה מול חן כהן, ואם זה לא היה מספיק, במשימת הבשר ותפוחי האדמה היא התפרקה. בהיותה צמחונית היא התקשתה להתמודד עם האתגר ורק לאחר התערבות של חיים כהן, הצליחה להוציא מנה שבסוף גם השאירה אותה בתכנית.

אחרי כל המהמורות הללו, אמש (א') בסיומה של משימת קופסת ההפתעות, השופטים נפרדו מהמתמודדת חדורת המטרה. אחרי שכבו המצלמות, פגשנו אותה במטבח הביתי שלה במטרה להבין איך נראים החיים בלי "מאסטר שף". גם בביתה השכור בזיכרון, עם בעלה גיא, הילד יהונתן והכלבה שלהם, היא כל הזמן בתנועה - עוברת ממשימה למשימה. היא בדיוק חזרה מהעבודה, יהונתן בדיוק חזר מבית הספר רעב ובערב יש להם חתונה שצריך להספיק להגיע אליה. אבל בתוך כל הבלאגן הזה היה חשוב לה רגע לעצור ולהבהיר לנו שבניגוד למה שחושבים, גם מישהי צמחונית יכולה להיות מאסטר שפית.

>>בואו להציץ לשאר המטבחים של המודחים

אז למה זה לא הצליח אצלך?
"לא בגלל שאני צמחונית. אני בכלל צמחונית על רקע בריאותי כי החלטתי להפחית. אני כן אוכלת דגים וביצים ויש לי ידע בבשר, אבל אני משתדלת לא לגעת בחומרים האלה. יכול להיות שהייתי יכולה לבחור מנת ילדות יותר טובה מקציצות, היות ואני פחות מתעסקת עם זה בתקופה האחרונה. אולי פסטה. אבל בחרתי מנה לפי קונוטציה ועם זה הלכתי עד הסוף".

גל אופיר 4 (יח``צ: אבישי פינקלשטיין,  יחסי ציבור )
"גם צמחוניים יכולים לנצח בתכנית". גל אופיר קופף במטבח בזכרון|יח``צ: אבישי פינקלשטיין, יחסי ציבור

את שמחה על החוויה הזו?
"אני בנאדם שלא מצטער על החוויות שלו. הכרתי אנשים חדשים ולמדתי מה זה לעשות טלוויזיה. תמיד חלמתי להגיע לבשל במטבח של 'מאסטר שף' ואני בחורה שמגשימה את החלומות שלה. כשאני רוצה, אני עושה. אני יודעת שאני מאוד תחרותית ולפעמים זה מתפרש לא טוב".

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

כמו שקרה עם חן כהן.
"כן. אני יכולה להגיד בביטחון מלא שבקריירה שלי מעולם לא דרסתי מישהו כדי להגיע למקום אחר, והתחרות היא תמיד כלפי עצמי. אלה הערכים שגדלים עליהם. אני מאוד ממוקדת מטרה. צריך לזכור שכל אחד שונה מהאדם שמולו, ושלכל אחד יש דרך אחרת לקחת סיטואציה. יש כאלה שיכולים לשמוח ולצהול כשיש להם לחץ של זמן, ואני לא כזאת. תאמין או לא אני בן אדם מאוד ביישן. אולי זה נראה שאני מוחצנת כלפי המצלמה אבל זה לא נכון, יש סיטואציות שאני לא יודעת איך להתנהל בהן. במקרה עם חן למשל היה לי נורא קשה לתפקד עם כל ההמולה הזאת מסביב. לא היה לי זמן וכל ההתרחשות הזו קרתה בעשר הדקות האחרונות של המשימה".

איך זה הרגיש כשראית את זה אחרי זה בטלוויזיה?
"בלילה שאחרי השידור לא הפסקתי לבכות. אני בן אדם שמאוד חשובה לו האהבה של אנשים. אני אנושית. מצד שני, אני שמחה שאני בן אדם מעניין שמדברים עליו".

איך באמת היה לקרוא את הטוקבקים שהגיעו בעקבות האירוע?
"זה פגע בי. זה הרי לא פייר, כי בטוקבק אין לך איך להגיב בחזרה והצטיירה תמונה לגבי שהיא לא נכונה. מי שמכיר אותי יודע שאני לא יכולה לפגוע בזבוב וזה משהו שיצא מהקשרו. מי שאומר שאני בן אדם קר, טועה. אני בכלל הייתי זו שבוכה הכי הרבה בתכנית. איך אפשר להגיד עליי שאני בנאדם קר?".

גל אופיר 3 (יח``צ: אבישי פינקלשטיין,  יחסי ציבור )
"מי שאומר שאני קרה, טועה"|יח``צ: אבישי פינקלשטיין, יחסי ציבור
 

גל אופיר 6 (יח``צ: אבישי פינקלשטיין,  יחסי ציבור )
"אני הייתי זו שלא מספיקה לבכות"|יח``צ: אבישי פינקלשטיין, יחסי ציבור

מה השתנה בך מאז מאסטר שף?
"קודם כל מאסטר שף זה בי"ס אוטודידקטי. אם אתה רוצה להתקדם אתה צריך ללמוד. בזמן התחרות הבית היה כמו מעבדה. התקופה הזו לא נגמרת כשמכבים את המצלמות. להיפך, היא מתחילה בבית. אני לא באתי עם ארסנל, אני התפתחתי בבישול תוך כדי ועדיין מתפתחת".

מה לא זכינו לראות ממך?
"מישהי שהיא צמחונית שמביאה בישול קצת אחר. את זו שאלופה בבישול אסייתי ואלופה בבישול איטלקי. לא יצא לי להביא את הדברים כמו שרציתי".

"לא נולדתי עם כפית זהב בפה"

גל נולדה בקריית חיים לאמא מורה ולאבא עובד חברת חשמל. לדבריה ההורים שלה עבדו מאוד קשה כדי לתת להם כל מה שהם צריכים כדי להתפתח. "אני לא גדלתי עם כפית של זהב בפה", היא אומרת. "הייתי ילדה מאוד בוגרת לגילי, אני הייתי זו שדואגת לאחיותיי הקטנות". את האהבה שלה לאוכל היא גילתה עוד שהייתה ילדה קטנה ומעידה על עצמה שהתחילה לבשל כבר בגיל שש. "הייתי ילדה מאוד סקרנית, כזו שאוהבת ללמוד דברים חדשים", היא מספרת על עצמה. "המורים אמנם אהבו אותי אבל לא הייתי תלמידה משקיענית כפי שאולי נוטים לחשוב. רק כשהגעתי לטכניון הפכתי להיות הבחורה הרצינית והלומדת. היום כבר יש לי ארבעה תארים". 

גל אופיר 2 (יח``צ: אבישי פינקלשטיין,  יחסי ציבור )
"הילד שלי לא אוכל ארוחות ילדים"|יח``צ: אבישי פינקלשטיין, יחסי ציבור

איך מישהי כל כך חדורת מטרה כמוך קיבלה את ההדחה המוקדמת?
"זה  איכזב אותי. אני בן אדם ששואף להגיע הכי גבוה שאפשר והייתי שמחה שיראו עוד צדדים שלי בהמשך התכנית. זה נגמר קצת מוקדם מדי מבחינתי, לפני שיכלו לראות מי זאת גל. אני חושבת שזה כבוד מאוד גדול להיכנס לנבחרת של מאסטר שף וזה מאוד יפה כשלעצמו. היה לי חלום והגשמתי אותו. מה גם שלא הודחתי ראשונה אז זה מעודד. האוכל אצלי זו אהבה ואני עוד אעשה איתה משהו".

מה תעשי?
"אנחנו רוצים לארח אנשים. לא סתם עברנו לזכרון. אם תסתכל מהחלון תגלה את הקסם שיש במקום הזה ואנחנו רוצים לנצל אותו ולהעביר פה סדנאות, בייחוד לאימהות עובדות, זו נישה שאני מאוד יכולה להתחבר אליה. אני בכלל הגעתי לתכנית כדי לשמש דוגמה לכל מיני נשים שעושות קריירה".

איך קריירה ובישול משתלבים בחיים שלך? 
"אני אמא שעובדת בהייטק ושחוזרת הביתה בשעות אחר הצהריים ויש לי ילד שאוכל כל יום אוכל מבושל. לא תמצא אצלי אוכל מעובד. אם צריך, אני יורדת לקנות דגים ואוכל טרי. מגיל מאוד קטן הרגלנו אותו לטעמים מורכבים ולא תראה את הילד שלי אוכל נגיד מנות ילדים במסעדה, הוא יעדיף אוכל הודי. יש המון אמהות שנרתעות מלהשקיע ולבשל ככה ואני יכולה לתת להן הרבה כלים לאיך לעשות את זה אחרת. יש לי המון ניסיון בהדרכה ואני יכולה להעביר את זה הלאה. המוטו שלנו זה 'אוכל שבא עם שיחה טובה ויין יכול לפתוח עולמות שלמים'".

"כריסטיאן גריי חיכה לי בשדה התעופה"

גל נמצאת כרגע בפרק ב' של החיים שלה. את פרק א' היא התחילה כשהייתה בת 24. "התחתנתי עם מי שהיה החבר הראשון שלי והיינו נשואים חמש שנים", היא מספרת. בתקופה הזו נולד בנה היחיד יהונתן. "אחרי הגירושין היו לי שש שנים של חיפושים עד שהכרתי את בעלי הנוכחי - גיא". 

איך הכרתם?
"הכרנו בפעם הראשונה כשלמדנו ביחד בקריות. אני זוכרת שהוא היה תחרותי בטירוף בתור ילד. יותר ממני. בסוף הלימודים נפרדו דרכנו, הוא נסע לגרמניה ואני הייתי בפרק א' שלי. בכל השנים האלה היינו בקשר פסיבי בפייסבוק אבל לא משהו רציני. לפני שנתיים נסעתי לתאילנד והוא הגיב לי על תמונה שצילמתי שם שאני נורא יפה. הוא גר באותה התקופה בגרמניה ועבד בתור מהנדס תוכנה. אחרי שבועיים מאותה ההודעה הגעתי אליו לפרנקפורט. אני זוכרת שהייתי מאוד לחוצה כי לא ידעתי מה בדיוק יחכה לי בשדה התעופה. באותם הימים יצא בדיוק הסרט '50 גוונים של אפור' וכריסטיאן גריי חיכה לי בשדה התעופה. זה היה מדהים. במשך חודשיים הייתי על הקו של ישראל גרמניה, ואז הוא הציע נישואים. אחרי חצי שנה מהרגע שנפגשנו כבר היינו נשואים. הסלואו שלנו בחתונה היה הפסקול של הסרט. אחרי החתונה עברנו לארץ".

גל אופיר 5 (יח``צ: אבישי פינקלשטיין,  יחסי ציבור )
"רוצה להעביר סדנאות אוכל לנשות קריירה"|יח``צ: אבישי פינקלשטיין, יחסי ציבור

עוד עשר שנים את פה או בגרמניה?
"אני מהפטריוטים. אני לא יכולה להגיד לך שבעשר השנים הקרובות לא אעבור לגרמניה לאיזה שנתיים, אבל בסוף תמצא אותי כאן. סבא שלי הוא אחיין של יגאל אלון. השורשים שלנו תמיד יהיו בארץ".

4 קטנות לפני סיום:

איך נראה מטבח החלומות שלך?
"הוא נראה יותר גדול מזה, עם אי באמצע שאפשר לנהל שיחה תוך כדי".

מה היית מבשלת עכשיו אם אבקש ממך?
"הייתי מכינה לך מרק טום יאם".

מה הדבר הכי חשוב במטבח שלך?
"פלפל חריף. זה מרכיב שנותן את העיקצוץ שלי".

עם מי היית שמחה לבשל בחדר הזה?
"גורדון רמזי. עד שזה יקרה הוא נמצא כאן רק בספרים".

>> לעמוד המתמודד המלא של גל אופיר קופף

 "מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת