מאפה פילו ופטה
מכירים את המנות האלה, שמרגע שהכנתם אותן פעם אחת הן הופכות לאורחות קבועות ואהובות על השולחן שלכם? אז כזאת בדיוק: מאפה פילו עם גבינת פטה ועשבי תיבול, פשוט וקל להכנה וטעים טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מבוסס על מתכון יווני של פטה ועשבי תיבול בשם פטסברופיטה. המליחות והפריכות שלו הולכים מעולה עם סלט יווני טרי בצד.
מרכיבים :
כחצי חבילת בצק פילו על בסיס קמח מלא (או רגיל), מופשרת למשך הלילה
שמן זית
220 גרם גבינת פטה או בולגרית מעודנת, מפוררת
תימין טרי
150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) חלב
ביצה בגודל L
כף שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 משמנים תבנית מרובעת של 20 או 23 ס"מ, ויוצקים כ-4 כפות שמן זית לכלי קטן (השמן הזה ישמש אותנו להברשת עלי הפילו).
2 מרפדים את התבנית בעלה פילו אחד (רצוי ששולי הבצק ייצאו משני צדי התבנית). מברישים את העלה במעט שמן זית.
3 קורעים שניים וחצי עלי בצק נוספים לחתיכות גדולות, מקווצ'צ'ים לפקעות ומסדרים על העלה הראשון.
4 מפזרים על העלים המקווצ'צ'ים מחצית מגבינת הפטה המפוררת ומעט עלי תימין ומטפטפים בעזרת כף או מברשת קצת שמן זית.
5 חוזרים על הפעולה שוב ליצירת עוד קומה של עלי פילו מקווצ'צ'ים, פטה, תימין ושמן זית.
6 מקווצ'צ'ים עוד 2-3 עלים גדולים (אין צורך לקרוע) ומסדרים אותם כשכבת בצק עליונה. אם רוצים, מקפלים את קצות הבצק של השכבה התחתונה פנימה.
7 חותכים מראש את המאפה כדי להקל על חיתוכו לאחר האפייה – 2 או 3 חתכים לאורך ולרוחב התבנית.
8 מערבבים בקערה נפרדת את החלב והביצה, ויוצקים על המאפה. מפזרים מעל עוד מעט עלי תימין ושקדים פרוסים, ומניחים בצד ל-20-30 דקות.
9 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
10 אופים כחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב.
הערות:
* שימו לב לא להשתמש בגבינות מלוחות מדי, כמו בולגרית רגילה – אחרת המאפה ייצא מלוח מדי. אני השתמשתי בפטה עזים 5% - שמתאימה לדעתי בול לסוג המאפה הזה.
* אפשר לגוון בעשבי התיבול ולהחליף מחצית מכמות עלי התימין באורגנו טרי.