אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מאפה פילו ופטה

מכירים את המנות האלה, שמרגע שהכנתם אותן פעם אחת הן הופכות לאורחות קבועות ואהובות על השולחן שלכם? אז כזאת בדיוק: מאפה פילו עם גבינת פטה ועשבי תיבול, פשוט וקל להכנה וטעים טעים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 06/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מבוסס על מתכון יווני של פטה ועשבי תיבול בשם פטסברופיטה. המליחות והפריכות שלו הולכים מעולה עם סלט יווני טרי בצד. 

מרכיבים :

כחצי חבילת בצק פילו על בסיס קמח מלא (או רגיל), מופשרת למשך הלילה

שמן זית

220 גרם גבינת פטה או בולגרית מעודנת, מפוררת

תימין טרי

150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) חלב

ביצה בגודל L

כף שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 משמנים תבנית מרובעת של 20 או 23 ס"מ, ויוצקים כ-4 כפות שמן זית לכלי קטן (השמן הזה ישמש אותנו להברשת עלי הפילו).

2 מרפדים את התבנית בעלה פילו אחד (רצוי ששולי הבצק ייצאו משני צדי התבנית). מברישים את העלה במעט שמן זית.

מאפה פילו ופטה - הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חשוב להבריש היטב בשמן זית|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 קורעים שניים וחצי עלי בצק נוספים לחתיכות גדולות, מקווצ'צ'ים לפקעות ומסדרים על העלה הראשון.

4 מפזרים על העלים המקווצ'צ'ים מחצית מגבינת הפטה המפוררת ומעט עלי תימין ומטפטפים בעזרת כף או מברשת קצת שמן זית.

5 חוזרים על הפעולה שוב ליצירת עוד קומה של עלי פילו מקווצ'צ'ים, פטה, תימין ושמן זית.

6 מקווצ'צ'ים עוד 2-3 עלים גדולים (אין צורך לקרוע) ומסדרים אותם כשכבת בצק עליונה. אם רוצים, מקפלים את קצות הבצק של השכבה התחתונה פנימה.

7 חותכים מראש את המאפה כדי להקל על חיתוכו לאחר האפייה – 2 או 3 חתכים לאורך ולרוחב התבנית.

8 מערבבים בקערה נפרדת את החלב והביצה, ויוצקים על המאפה. מפזרים מעל עוד מעט עלי תימין ושקדים פרוסים, ומניחים בצד ל-20-30 דקות.

9 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

10 אופים כחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב.

הערות:

* שימו לב לא להשתמש בגבינות מלוחות מדי, כמו בולגרית רגילה – אחרת המאפה ייצא מלוח מדי. אני השתמשתי בפטה עזים 5% - שמתאימה לדעתי בול לסוג המאפה הזה.

* אפשר לגוון בעשבי התיבול ולהחליף מחצית מכמות עלי התימין באורגנו טרי.

בקרו בבלוג של עידית – טעים!